Månadsspara i Certifikat – BTC, ADA, AMZN m.fl.

Nuförtiden så kan man väldigt enkelt månadsspara i certifikat hos till exempel Avanza. Detta betyder att man till exempel kan månadsspara i bolag så som Amazon, Apple, Alphabet med flera utan att man behöver köpa en hel aktie varje gång. Det finns även certifikat som låter en investera i kryptovaluta, vilket underlättar en hel del.

Certifikaten fungerar som så att de följer ett underliggande värdepappers rörelser. Så till exempel ett certifikat för Apples aktier följer Apples aktiers kursutveckling. Däremot så tillåter certifikaten att man köper mindre delar åt gången, det vill säga man kan investera i Apples aktiers utveckling men man behöver inte köpa en hel aktie.

Detta är väldigt, väldigt bra och det är något som finansbloggaren Aktiepappa skrev om, så att jag också fick upp ögonen för möjligheterna med detta. Jag tycker att certifikaten är klockrena lösningar för den som vill månadsspara i dyrare bolag eller i värdepapper som annars ej finns på börsen.

Att månadsspara i certifikat gör att man till exempel kan bygga upp kapital över tid för att sedan köpa det riktiga värdepappret. Du kan till exempel månadsspara i certifikatet som följer Amazons aktiers utveckling tills du har tillräckligt mycket pengar för att köpa en riktigt aktie i Amazon.

På så sätt missar du inte uppgången som sker tills dess att du har fått ihop tillräckligt med kapital för att köpa in dig direkt i bolaget. Så det är en väldigt bra lösning på det och flera andra sätt.

spacer

Månadsspara i certifikat – Kryptolvalutor på börsen

En annan sak som jag tycker är väldigt bra med certifikat är att man kan investera i kryptovalutor, utan att behöva krångla med deklarationen eller att skatta lika mycket. Jag investerar mycket hellre, via ett ISK eller KF, i ett certifikat som följer Bitcoins utveckling snarare än att köpa Bitcoin.

Det finns flera fördelar, men givetvis också nackdelar, med att äga certifikaten istället. För mig så handlar det dock främst om två saker, det blir betydligt enklare och det blir mycket lägre skatt på eventuell vinst.

Så genom att månadsspara i certifikat kan man alltså månadsspara i Bitcoin på ett smidigt sätt. Detta är något som en hel del fortfarande inte vet om men jag tror att det börjar bli allt vanligare och vanligare.

Jag har tidigare skrivit om olika certifikat för Bitcoin och vilket som jag anser att man bör välja, det inlägget kan Du Läsa Här. Det är också det certifikatet som jag själv köper för att investera i Bitcoins, förhoppningsvis, kommande uppgångar.

För den som inte visste om detta sedan tidigare så är det säkerligen en välkommen nyhet och certifikaten är väldigt användbara. Som alltid så gäller det dock att veta vad man investerar i, så läs på om utgivaren av certifikatet så att du är insatt i det hela.

Var hittar jag certifikaten?

Du hittar dessa snabbt och enkelt certifikaten på Avanzas hemsida. Du behöver bara skriva in namnet på det bolag eller värdepapper som du vill investera i.

För Bitcoin som exempel så kan du skriva ”Bitcoin” i sökfältet och då hittar du snabbt certifikatet med namnet ”BITCOIN ZERO SEK”, som jag själv använder för att investera i Bitcoin.

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

2 thoughts on “Månadsspara i Certifikat – BTC, ADA, AMZN m.fl.

  • Hej!
    En dum fråga kanske. Men hur vet man att pengarna är säkra hos Valour som ger ut Bitcoin Zero? Jag är sugen på att veta motpartsrisken/kreditrisken. Marknadsrisken och likviditetsrisken är ganska höga, men något jag är beredd på.
    Kommer förmodligen köpa genom Avanza.
    Mvh Federico

    • Hej Federico, det är absolut ingen dum fråga utan det är en faktisk riskfaktor som man ska ha i beaktning. Man får helt enkelt läsa på om utgivaren och se vad det är för några. Precis som man gör sin DD om en kryptovaluta eller en aktie så får man se över utgivaren så att man kan vara trygg med att ens kapital ligger säkert där. I Valours fall så tycker jag att det verkar skapligt säkert då det är ett stort företag med många miljoner i tillgångar. Men det hade känns betydligt bättre om bolaget existerat längre och haft ett gediget track record. Med Vänliga Hälsningar, Stefan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.