Hur blir man rik?

Ja, hur blir man rik? I det här inlägget så ger jag mitt svar på den frågan. Jag skriver även om hur man förblir rik, vad som jag tycker är viktigt att tänka på och lite annat. Många har säkert olika svar på den här frågan vilket jag tycker gör den väldigt intressant att besvara.

Att bli rik är en sak ,att förbli rik är en annan sak, och för den delen: Hur definierar man att vara rik? Handlar det om pengar? Handlar det om lycka? Handlar det om trygghet? Svaren varierar beroende på perspektiv. I just det här inlägget så definierar jag rik som i att tjäna och att ha pengar på banken.

Hur blir man rik?

Att tjäna ihop en hel del pengar kan tyckas ta oändligt med tid men det behöver inte göra det. Nyckeln till det hela är faktiskt, enligt mig, inte att man ska tjäna mer. Nyckeln enligt mig är att man skall spendera mindre på onödiga saker.

Behöver man köpa ny kläder varje månad? Måste man ha den senaste mobilen? Varför inte göra storkok istället för att äta ute varje dag? Så fort man pratar om att spara så drar folk öronen åt sig. ”Jag vill ju leva!” Ja absolut, men det kan du göra trots att du sparar pengar.

Om man köper nya kläder varje månad istället för att lägga undan, eller ännu bättre investera, pengarna så gör man ett val. Man gör valet att köpa materiella ting istället för att spara eller investera. Investerar man pengarna så kan man få pengarna att jobba åt en stället för att man jobbar för pengarna.

När man drar ned på utgifterna och väljer att investera pengarna istället så kommer man snart att märka skillnad på ekonomin. Dock så ska man, och den här åsikten delar många, inte investera pengar som man kan komma att behöva inom åtminstone 1-2 år.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Spara och Investera samtidigt

Som sagt, pengar som man vet att man behöver inom en snar framtid eller ej har råd att förlora bör inte investeras. Spara istället pengarna och bygg upp ett sparkonto. Man behöver faktiskt inte månadsspara mycket för att det ska bli en del pengar tillslut. 500 kr i månaden blir ändå 6000 kr per år.

Pengarna skall du inte röra utan låta ligga där som ett buffert konto. Behöver du ta utav de pengarna så vet du att du lever över dina inkomster och bör skära ned på utgifterna.

Men hur blir man rik? Jo enligt mig så är det viktigt att investera så mycket som man bara kan. Dock så gäller det ju givetvis att inte investera i något för sakens skull. Man måste läsa in sig ordentligt i vad man köper och veta själv Varför man investerar i just det man valt.

Gör man inte ordentlig efterforskning så kan man lika gärna köpa trisslotter och hoppas på det bästa. Kunskap är din hävstång mot andra investerare. ”Det låter jättejobbigt” dock så det behöver faktiskt inte vara det.

Det finns riktigt bra böcker inom ämnet(till exempel ”Så kan alla svenskar bli miljonärer” som bland annat finns hos Bokus och Nextory)(affiliatelänkar) och gott om grupper på Facebook där du kan lära dig om allt mellan himmel och jord.

Kan du dra ned på dina utgifter genom att hitta billigare alternativ?

Cashback på investeringar i P2P-lån hos Mintos

Ränta på ränta

Ränta på ränta är bland det bästa som finns i mina ögon, också kallat för snöbollseffekten. Einstein kallade det för jordens åttonde underverk och jag är beredd att hålla med honom. Ränta på ränta betyder mer eller mindre att din avkastning(pengarna du får in från dina investeringar) återinvesteras vilket gör att du tjänar mer och mer, om du gör rätt.

”Va? Vad menas?” Jo tänk såhär att om du till exempel köper en aktie som ger aktieutdelningar, det vill säga att den x gånger per år ger tillbaka pengar, och sedan investerar dina utdelningar igen samtidigt som du månadssparar i samma takt som innan så investerar du mer och mer hela tiden.

Hänger du med? Du får alltså dina pengar att arbeta ihop mer pengar åt dig. Du har skapat en pengamaskin och för varje månad, för varje år så växer den sig större och starkare om du väljer rätt investeringar.

Utdelningsaktier

Långsiktigt månadssparande i utdelningsaktier är bland det bästa som finns enligt mig. Köper man bolag som höjt utdelningen i många år på rad så bör man ha gjort trygga investeringar. MEN, historisk avkastning är Ingen garanti för framtida avkastning.

Det gäller alltså att hålla sig uppdaterad kring aktierna man investerat i. Jag tycker absolut att man skall månadsspara i den mån man kan samt investera i den mån man kan för att sakta men säkert bygga upp kapital. Det är ju en enorm trygghet att ha pengar på kontot. Det gäller dock att inte röra pengarna om det inte verkligen behövs.

Vill man göra det enkelt för sig med utdelningsaktier så kan man köpa så kallade investmentbolag. Det är bolag som investerar i, sköter, hjälper eller hanterar andra bolag på olika sätt. Då får man en god riskspridning genom ett köp.

Jag avråder alla från fonder, avgifterna du betalar är en förlust för dig. ”Men allt sköts ju så bra åt mig” Ja men det sköts lika bra genom investmentbolag och du slipper löpande avgifter som äter upp din förtjänst. Sälj fonder, köp aktier.

Det finns undantag, till exempel ETF:er som har utdelningar men det får vi ta i ett annat inlägg. Jag råder alla som frågar att börja bygga sin pengamaskin i form av utdelningsaktier snarast möjligt. Har du inte börjat, börja nu!

Aktierna går att handla hos Avanza eller NordNet(affiliatelänkar). Vill du lära dig mer om Utdelningsaktier så finns det en jättebra grupp på Facebook som du kan gå med. Det finns en för nybörjare och en för redan kunniga.

Cashback

Om du nu ska shoppa online eller spendera pengar, se till att göra det på ett sätt som gynnar dig. Cashback till exempel är perfekt för den som handlar online, för att man får tillbaka pengar som man annars aldrig hade sett röken av. Det är ett exempel på hur du kan få in pengar från lösningar som många faktiskt inte ens tar vara på.

Du kan läsa mer om det i mitt inlägg genom att Klicka Här.

Slutord

Det här är alltså mer eller mindre mitt svar på frågan ”Hur blir man rik?”:

  • Skär ned på utgifterna!
  • Spara alltid månadsvis!
  • Det spelar ingen roll hur mycket du sparar, bara du sparar!
  • Investera när du har pengar över till det!
  • Läs noga om Vad du investerar i så att Du vet Varför du investerar i det!
  • Avstå från investeringar med löpande avgifter!
  • Kunskap är makt, läs så mycket du kan och hinner!
  • Våga börja, det kan verka överväldigande först men ta det i din takt!

Jag hoppas att du tyckte om inlägget och att det kan komma till hjälp. Hur definierar du att vara rik? Hur tänker du bli rik? Kommentera gärna och berätta!


Se senaste inläggen på bloggen genom att klicka här!

3 thoughts on “Hur blir man rik?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.