1 juli, 2019

Utdelningsaktier

Att investera långsiktigt i utdelningsaktier är bland det bästa man kan göra om du frågar mig. Det behöver inte ta särskilt lång tid, man måste inte ha så mycket kunskap och det kan ge riktigt god avkastning. Givetvis är det inte riskfritt men när man nyttjar ränta-på-ränta effekten så kan pengarna arbeta ihop mer pengar snabbare och snabbare.

Ju tidigare du börjar desto bättre skulle jag säga, men det betyder inte att man inte kan börja sent. Det viktigaste när man bygger upp en utdelningsportfölj är att investera månadsvis samtidigt som man återinvesterar aktieutdelningarna från bolagen.

För dig som är ny till konceptet så kan jag rekommendera att du börjar med att läsa mitt inlägg som svarar på många olika frågor om vad det är, hur det fungerar med mera genom att Klicka Här.

www.ihallandeinvest.se spacer

Utdelningsaktier

Det fina med att investera i utdelningsaktier är att du får aktieutdelningar som du kan återinvestera. På så sätt så kommer inte bara summan du har investerat att öka utan även summan du investerar varje månad ökar också. Ditt kapital kommer att växa snabbare och snabbare ju längre tiden går, förutsatt att du har valt rätt bolag.

Att välja rätt aktier är den kluriga biten men man kan göra det väldigt lätt för sig själv. Köper man stora tillväxtbolag som har fin historik och ser ut att ha fortsatt potential så är det lätt att bygga upp en portfölj.

Tack vare att investmentbolagen äger andra bolag så sprider du automatiskt risken och potentialen genom ett köp. Du behöver heller inte följa 10 till 20 olika bolag om du istället börjar med en handfull investmentbolag.

Personligen så investerar jag mycket hellre i investmentbolag än i fonder eftersom att man då slipper fondernas avgifter. Istället för att deras avgifter äter upp min vinst på min risk så investerar jag hellre i investmentbolagens aktier.

Tänk dig att i framtiden kunna plocka ut tusentals kronor i utdelning varje månad från investeringar du gjorde tio år tidigare. Då kommer du vara riktigt glad att du började när du väl gjorde det.

Kom igång

Om du inte redan investerar i utdelningsaktier så kan jag verkligen rekommendera att du läser på om det. Det är perfekt för den som vill börja med aktier eller för den som vill bygga upp en långsiktig passiv inkomst som i framtiden potentiellt går att leva på.

Läs fler av mina inlägg i ämnet här:

www.ihallandeinvest.se spacer