Jämför iPhone-abonnemang och spara pengar

Många svenskar betalar hundratals kronor varje månad för dyra iPhone-abonnemang som de inte ens utnyttjar till fullo. iPhone-telefoner är förstås dyra i sig själva, men är inte dyrare att använda än någon annan mobil.

Därför behöver abonnemanget inte kosta skjortan. I dessa tuffa ekonomiska tider kan det vara klokt att se över ditt nuvarande abonnemang och överväga om det inte är dags för ett nytt. Du kan trots allt spara hundratals kronor varje månad bara genom att signera ett billigare avtal.

Det kan vara svårt att veta var du ska börja för att minska dina utgifter i förhållande till din mobilräkning. Men med vår hjälp hoppas vi kunna förenkla processen för dig. Läs vidare för att lära dig mer om hur du bäst jämför iPhone abonnemang och på så sätt kan spara pengar.

Byta abonnemang hos befintlig operatör eller teckna nytt avtal?

Anledningen till att många människor inte byter mobilabonnemang är helt enkelt att de tycker att det är en tidskrävande process. Om du känner igen dig så föreslår vi att du först jämför de olika planer som finns hos din nuvarande operatör.

I dag erbjuder i stort sett alla svenska operatörer olika abonnemang för att passa olika användare. Därför kanske det kan räcka med en nedgradering till ett billigare abonnemang hos samma operatör.

Om du fortsätter med samma operatör är det viktigt att du läser villkoren noga så att du inte plötsligt får betala extra mycket om du exempelvis överstiger din surfmängd. Bara för att du vill spara pengar behöver du inte ändra dina vanor helt och hållet. Men är kanske något måste göra om du stannar hos nuvarande operatör.

Hitta ett avtal som ger dig valuta för pengarna

Operatörernas utbud av planer är ofta begränsat, så det kan vara en bra idé att försöka jämföra abonnemang från olika operatörer innan du fattar ett beslut. Genom att jämföra utbudet kan du få en överblick över de abonnemang som erbjuds och se om du inte kan hitta ett som passar dina mobilbehov och din budget som handen i handsken!

När du behöver jämföra mobilabonnemang är en jämförelsesajt utan tvekan det bästa sättet att göra det. En jämförelsesajt är precis vad det låter som: De samlar alla de främsta svenska mobiloperatörerna, och vissa av dem sammanställer till och med alla, för att jämföra dem utifrån surfmängd, samtal och SMS, villkor, erbjudanden och naturligtvis priser. På så sätt kan du se alla abonnemang i ett enda flöde och hitta det mest prisvärda alternativet mycket snabbare.

Vilka iPhone-abonnemang är bäst?

Om du köper en ny iPhone med abonnemang är valet av operatörer att välja mellan något begränsat. Köper du däremot din iPhone löst kan du hitta ett antal billiga planer från olika operatörer som du kan använda till din iPhone. Men om du väljer en plan som inkluderar både en iPhone och ett abonnemang behöver du dock inte bli ruinerad.

Vilket abonnemang som är bäst just nu är svårt att säga, utan beror helt och hållet på vad du vill, eller behöver, att abonnemanget ska innehålla. Nedan listar vi några frågor som kan vara bra att ställa sig själv innan du tecknar ditt nya abonnemang.

1. Vilken surfmängd ingår?

Många av dagens abonnemang erbjuder som standard fria samtal, SMS och MMS, men det som oftast drar upp kostnaden är just surfmängden. Desto större surfpott, ju högre pris. Dock finns det operatörer som erbjuder höga surfmängder till ett förmånligare pris.

Det är även viktigt att se över vilken surfmängd du använder idag för att se hur mycket du faktiskt behöver. Är din iPhone mestadels uppkopplad till wifi, kanske det inte krävs en större surfmängd över lag.

2. Hur ser täckningen ut?

Att veta om den tänkta operatören erbjuder tillräckligt bra täckning kan vara en viktig faktor om du bor mer avlägset. Något som kan vara värt att veta är att de mobila nätverken främst är tänkta för att fungera utomhus. Men trots detta används de faktiskt främst inomhus. Därför kan det vara en god idé att testa hur väl mobiloperatören fungerar i ditt hem för att funktionerna ska fungera så sömlöst som möjligt.

3. Fungerar abonnemanget utomlands?

Idag har stora delar av Europa öppnats upp där ditt abonnemang fungerar lika bra utomlands som hemma i Sverige. Dock kan de olika operatörerna skilja sig i exempelvis hur mycket surf som erbjuds i det land du tänk besöka. Som oftast gäller inte samma surfmängd utomlands som hemma, men många operatörer har blivit alltmer generösa med tiden och kan idag erbjuda såväl 50GB som helt fri surf inom EU/EES.