Nästa Handelstillfälle på Pepins & Baristas Nederlag

Pepins som är en plattform för onoterade tillväxtbolag har ingen ständigt öppen handel men snart är det äntligen dags igen. Jag har ett par bolag som jag funderar på att gå in i och jag ser fram emot att se hur Urbangreen har presterat. Ett bolag hos Pepins som det inte har gått så bra för är Barista.

Nästa handelstillfälle börjar 13e september så det är ungefär en månad kvar. Just nu så ser det ut att vara tre bolag som kommer gå att handla i. Dom bolagen är Alvestaglass, glass utan tillsatser, Domaine d´Escapat, vingård i Frankrike, och XTZ, tillverkar ljudutrustning. Har vi tur så kanske det dyker upp något till men det återstår att se.

Barista har problem

Ett bolag som det inte har gått så bra för är Barista som ska byta strategi och bli en franchise eftersom att ekonomin inte håller. Trist för alla ägare som nu får sitta på nålar tills 14:e september då mer information från styrelsen ska komma.

Oavsett vad som meddelas så lär kursen få sig en rejäl törn nästa gång det går att handla med bolagets aktier.

Nästa gång

Alvsetaglass, Dynamic Code, Naava och Superfruit är bolag som intresserar mig tack vare deras produkter eller tjänster. Jag tror att framförallt Alvestaglass och Superfruit kan växa till sig rejält tack vare hälsotrenderna i samhället.

Än så länge så ser det endast ut att vara Alvestaglass som kommer att gå att köpa vid nästa tillfälle vilket gör valet rätt så lätt. Kursen har fått sig en rejäl skjuts sedan första handelstillfället så det ska bli spännande att se vad den ligger på nästa gång.

Förra gången

Vid det senaste handelstillfället hos Pepins så köpte jag en liten post i Urbangreen som är ett greentechbolag. Deras nyemission fulltecknades på 8 dagar och intresset var stort.

Deras lösningar för grönare städer och vattenhantering kan bli stora och man har redan färdigställt olika prestigeprojekt, bland annat taklandskapet på Sveavägen 44.


Länk till Pepins HemsidaLänk till Facebookgrupp om Pepins


 

2 thoughts on “Nästa Handelstillfälle på Pepins & Baristas Nederlag

  • Det börjar så smått närma sig handelstillfälle för Kronfönster också, om det sker denna gång eller nästa åerstår att se, men de sålde slut väldigt fort när de ”noterades” i september 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.