Aphria Inc gick över 100% i avkastning i portföljen + Teori om gårdagens uppgång

Igår var en helt fantastisk dag för investerare inom marknaden för cannabis. Många frågar sig varför den extrema uppgången skedde utan några vidare nyheter. Det finns en del teorier. Mycket glädjande för min egen del var att mitt innehav i Aphria Inc gick över 100% i avkastning.

Anledningen till att Aphria Inc är det största innehavet i min portfölj är för att bolaget skiljer sig en del från mängden.

I mina ögon så är det inte osannolikt att det längre fram kommer att ske prispressning på marknaden när bolagen börjar konkurrera hårdare med varandra.

När Aphria Inc gick över 100% i avkastning i portföljen så blev jag inte förvånad utan endast glad. Varför? Jo därför att man för det första och främsta har bland den lägsta produktionskostnaden på hela marknaden.

Vid en prispress så kan Aphria Inc alltså sänka sina priser utan att ta lika mycket stryk som sina motståndare.

För det andra så visar Aphria redan blåa siffror i sina rapporter, man ska lämna rapport i början på nästa året och då tror jag, med betoning på tror, att kursen kommer få ännu en skjuts uppåt.

För det tredje så har man fått igenom ett riktigt fint avtal med Shoppers Mart i Kanada. Det är dock viktigt att påpeka att Shoppers Mart fortfarande måste få licens för att sälja cannabis annat än online för att avtalet ska vara exakt så bra som det verkar vid en första anblick.

Jag är extremt nöjd med Aphria Inc men jag grämer mig lite över att jag inte köpte mer. Lätt att vara efterklok, som alltid!

För mig så är Aphria Inc ett givet innehav och framförallt betydligt säkrare och stabilare än till exempel Aurora Cannabis Inc.

Sist men inte minst så vill jag ta upp en teori om den extrema uppgången. Eftersom att det inte kom några direkt nyheter igår så verkade uppgången kanske konstig. Men tänk på det här: Det har varit juletider, familjer åker kors och tvärs för att samlas.

Vad diskuteras vid matbordet eller kanske framförallt efteråt? Finansiella framgångar. Ryktet har spridit sig om hur lukrativ cannabissektorn är och det har flockats nya köpare till marknaden. Det är väl inte omöjligt?

Något som stödjer teorin är att det ploppat upp extremt många frågor i stil med ”Jag är ny, vad ska jag köpa?” Eller ”jag har 400$ att investera vilket bolag ska jag satsa på?” Blanda det med att man fått pengar i julklapp så kanske vi har ett svar på uppgången.

Det är som sagt bara en teori, men jag tycker att den verkar logisk. Efter gårdagens fenomenala uppgång så är det troligt att vi ser en korrektion snart om inte redan idag, men vi får se! Jag håller mig lugn och planen är att inte sälja förrän om 1-2 år!

Länkar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.