Översikt av Licenser för Kanadensiska bolag som jobbar med Cannabis

Licenser. När man fokuserar på marknaden för bolag som jobbar med cannabis, medicinskt eller för rekreationellt bruk, så blir det en del prat om licenser. Idag så läste jag att bolaget 7 Acres (FIRE) precis har fått sin licens. Ett bolag som jag aldrig hört talas om tidigare, samtidigt så har Maple Leaf Green World fortfarande inte fått sin ännu.

Att bli godkänd och få sin licens är helt och hållet avgörande för bolagen på den här marknaden. Faktum är att licenserna ofta är uppdelade i flera olika stadier. Det är givetvis väldigt bra att en sån här marknad regleras stenhårt och det ställer höga krav på bolagen.

Det finns också olika slags licenser som bolagen söker för olika ändamål. Till exempel så kan ett företag som bara vill producera cannabis och sälja det till andra bolag ha en sorts licens medans ett bolag som vill sälja cannabis till patienter måste ha en helt annan licens.

Såhär skriver Kanadas regering om liceserna:

”Cannabis is a controlled substance under the Controlled Drugs and Substances Act. To reduce the risk of diversion, factors such as physical capacity (size of building, physical security considerations, number of staff, cultivation technique), sale capacity, and inventory levels are considered before issuing a licence. Canada also reports annual production and consumption figures and inventories to the International Narcotics Control Board.”

Översikt över licenserna

Kanadas regerings hemsida så kan man se en sammanställning över alla licenserna som har utfärdats. Inte bara det utan man kan även se till vilka bolag som licenserna i fråga har utfärdats.

Med andra ord så kan det vara en grymt bra hemsida att hålla koll på för att inte missa några viktiga uppdateringar kring just licenserna.

Maple Leaf Green World

Oftast när någon frågar om en licens så handlar det om Maple Leaf Green World. Bolaget hade en minst sagt explosiv utveckling med flera tusen procents uppgång. Sedan dess så har den legat och skvalpat på 0,7 CAD eller lägre vilket har fått många investerare att tappa tålamodet.

MLGW hade kunnit ha kommit betydligt längre med sitt projekt om licenserna hade fallit på plats som planerat. Men så har det alltså inte blivit. Bolaget kommer inte riktigt överens med dem som utfärdar licenserna och det har suttit käppar i hjulen för bolagets framgång.

Hoppet är för den delen inte över och saker och ting kan lösa sig, men frågan är när?

Investera i Cannabis

Jag hoppas att länken kommer väl till hands och att det går bra för era investeringar i cannabisaktier. Canopy lämnade nyligen sin rapport som ni kan läsa Här. Har du redan läst den så finns det mycket mer material att hitta via den här Länken.


Tack för att du läste ”Översikt över Licenser för tillverkning av Cannabis”!

4 thoughts on “Översikt av Licenser för Kanadensiska bolag som jobbar med Cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.