MediPharm visar vinst i kvartalsrapporten

På en marknad där investerarna blir allt strängare med att se faktiska resultat så var MediPharms rapport uppfriskande. Man visade positiva siffror för kvartalet och bolaget ser ut att gå starkt och åt rätt håll.

Det var andra kvartalsrapporten för deras räkenskapsår som lämnades igår och marknaden lär inte bli missnöjd. Med tanke på att få bolag går med vinst inom cannabissektorn så tycker jag att MediPharms rapport var riktigt bra. Aphria lämnade nyligen en positiv rapport som gav marknaden hopp igen efter CannTrust-skandalen.

MediPharm verka följa i Aphrias fotspår och rapporten såg väldigt bra ut.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Höjdpunkter i rapporten

  • MediPharms intäkter ökade med 43% från förra kvartalet till 31.5 miljoner dollar.
  • Bruttovinsten steg till 11.3 miljoner dollar, en ökning med hela 65% jämfört med förra kvartalet.
  • Rörelseresultat före räntor, skatter, avskrivningar och nedskrivningar hamnade på 7.7 miljoner dollar, 79% högre än tidigare kvartal
  • Uppgraderades till TSX i Kanada, öppningsceremonin hålls 14:e augusti
  • Torkad cannabis som produceras årligen ökade till 300 000 kg och väntas senare i år öka ännu mer till 500 000 kg per år.
  • Levererade sin första last med cannabis till Australien

Utöver det så har man påbörjat expansioner och mycket mer. Jag äger i dagsläget inga aktier i MediPharm och efter att ha läst den här rapporten så undrar jag varför.

Bolaget ser intressant ut och man verkar fokusera på rätt saker från början. Andra bolag har valt att expandera för alla pengar som man har och får in men MediPharm verkar ha valt en annan väg.

Att redan gå med vinst är inte illa alls och det lär locka en  hel del investerare som tröttnat på kvartalsrapporter med röda siffror.

MediPharm och Apria kommer förhoppningsvis att bli använda som goda exempel på vad investerarna är ute efter. Frågan är hur länge marknaden har tålamod med Canopy Growth Corp och Aurora? Den som lever får se!

Källa:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.