Latour förvärvar HK Instruments

Investmentbolaget Latour förvärvar HK Instruments, ett finländskt bolag som erbjuder avancerade mätare för fastighetsautomation. Jag tycker att det är ett intressant förvärv, dock så är jag partisk eftersom att jag äger aktier i Latour.

Anledningen till att jag tycker förvärvet är intressant är att automatisering är framtiden, åtminstone i mina ögon. Bolaget i sig är ju inte direkt stort och omsätter heller inte några större summor. Förvärvet skedde genom dotterbolaget Produal Holding.

Men jag tror och hoppas att Latour förvärvar HK Instruments som en del i en långsiktig plan att fokusera på just automation. Det är ju framförallt något som kan hålla nere kostnaderna eftersom att personal brukar kosta en hel del, särskilt i Sverige.

Det förvärvade bolagets nettoomsättning år 2020 uppgick till 8 miljoner euro. Inte direkt mycket i sig men som en pusselbit i ett större spel kan bolaget säkerligen driva på och kostnadseffektivisera ordentligt. HK Instruments har 50 anställda.

Anselmi Immonen är vd på Produal Oy, ett dotterbolag till Latour, och hon sade följande om att Latour förvärvar HK Instruments:

”HK Instruments är ett högkvalitativt bolag när det gäller både människor och produkter. Vi har följt bolaget i många år och är mycket imponerade av vad de har åstadkommit. Vi ser stor potential i att fortsätta utveckla bolaget tillsammans”

spacer

Latour förvärvar HK Instruments – automatisera mera

Som sagt så tror jag att bolaget kan bli en viktig nyckel i en större kedja. Såhär skriver Avanza om bolaget:

”HK Instruments erbjuder avancerade mätare för fastighetsautomation. Bolaget är specialiserat på teknologiskt avancerade mätinstrument för applikationer inom värme, ventilation och luftkonditionering, och omfattar bland annat olika tryckgivare, växlare, vätskemätare och gasdetektorsensorer, uppger Latour.”

Nyheten släpptes idag pch förvärvet kommer att slutföras under juni 2021.

Det ska bli väldigt intressant att se vad det här förvärvet kan leda till. Jag tror som sagt att automation är framtiden och att vi i framtiden lär ha allt färre jobb i största allmänhet. Sen så funderar jag även på vad för andra system som man skulle kunna använda HK Instruments ”avancerade mätinstrument” till.

Vem vet, det kanske finns än fler användningsområden som Latour har i kikaren? Den som lever får se!

Källa: Avanza.se

Tack för att du läste inlägget ”Latour förvärvar HK Instruments,”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.