Media Games and Invest: Redo för förvärv

Spelbolaget Media Games and Invest har fyllt på sin stridskassa rejält. Detta genom en riktad emission som genomförts där bolaget tillfördes runt 900 miljoner kronor. Kapitalet skall användas till förvärv och det känns verkligen spännande att äga aktier i bolaget i dagsläget. Man är med andra ord väldigt redo för förvärv.

På tal om det: Jag äger aktier i bolaget och det här inlägget är ingen köprekommendation utan bara min reflektion över nuvarande situation.

Emissionen som genomfördes var först tänkt att omfatta 19 miljoner aktier men på grund av stort intresse så landade antalet på närmre 21 miljoner aktier. Kursen för emissionen landade på 43 kr vilket var en i mina ögon förståelig rabatt då kursen stod i runt 47 kr per aktie vid tillfället.

Sedan emissionen så har kursen tagit en del stryk och skvalpar nu omkring runt 40 kr i väntan på nästa steg. Man kan alltså handla med rabatt gentemot vad emissionstagarna köpte för, vilket är rätt så intressant. Det är inte konstigt att kursen tappat en del då emissionen givetvis innebär utspädning för nuvarande aktieägare.

Men det känns ändå som en överreaktion i mina ögon med tanke på hur utvecklingen såg ut efter förvärvet av KingsIsle. Såhär skrev bolaget själva om utfallet i emissionen:

”Nyemissionen var kraftigt övertecknad och genererade starkt intresse från såväl svenska som internationella investerare samt existerande ägare. Emissionen kommer att stärka bolagets finansiella ställning för att kunna kapitalisera på ett flertal förvärvsmöjligheter inklusive ytterligare förvärv av spel- och medieföretag eller tillgångar samt att investera i ytterligare accelererad organisk tillväxt”

Man verkar helt klart vara redo för förvärv och det ska bli väldigt spännande att se vilket bolag det blir den här gången.

spacer

Redo för förvärv – Flera bolag i pipelinen

Bolagets marknadsvärde ligger i skrivande stund på cirka 6 miljarder kronor varav runt 1.5 miljarder kronor finnes i kassan, redo för förvärv. Man säger sig just nu vara i samtal med cirka 5 bolag som är potentiella förvärvskandidater.

Det senaste förvärvet KingsIsle kostade 126 miljoner dollar och bolaget har presterat bättre än väntat. Nu gäller det för Media Games and Invest att skapa fina synergier mellan KingsIsle och sina andra bolag.

Det hade givetvis varit väldigt intressant att veta mer om vilka bolag det kan tänkas vara som man förhandlar med i dagsläget men det har jag tyvärr ingen information om. Med tanke på att bolaget tidigare har gjort runt 4 stycken förvärv per år så anser jag att det finns goda anledningar att tro att det blir minst 2-3 förvärv till i år.

Men, man ska skynda långsamt. Det är helt klart bättre att man tar sin tid och gör sin hemläxa så att man kan förvärva ett bolag som inte bara presterar bra utan även passar väl ihop med tidigare bolag man har under sina vingar.

Förvärvet av KingsIsle tycker jag visar på en fin förmåga att välja bolag att förvärva för att inte bara utöka vinst, omsättning och sådant utan även för att skapa gynnsamma synergier.

Eftersom att det förra förvärvet var ett spelbolag så känns det inte omöjligt att nästa bolag blir ett mediebolag. Det skulle även ge Media Games and Invest mer tid att integrera KingsIsle i speldelen av bolaget.

spacer

Höjda riktkurser och nya ägare

Sedan bolagets senaste rapport som tidigarelades, förmodligen för att möjliggöra emissionen så har nya riktkurser släppts. Riktkurserna ligger runt 60-70 kr baserat på olika scenarion och jag tycker att läget ser väldigt lovande ut.

Framförallt med tanke på att en del riktigt tunga namn tog plats eller utökade sina innehav i emissionen som gjordes.

Nya aktörer som tog plats var bland annat: Agio Funds, Anavio. BMO Globbal Asset Management, Didner och Gerge Fonder, Heights Capital och Henderson Global Investors. Samt så passade dessa på att utöka sina innehav i bolaget: Atland Fonder, Finlandia, Oaktree Capital Mangement och Stena.

Så man har tunga namn med sig, man har en gedigen stridskassa och man är i samtal med flera olika bolag i dagsläget. Det bubblar i bolaget och det skall bli intressant att se vad som komma skall.

Media Games and Invest är redo för förvärv och det är jag som aktieägare också!

Källor / Läs Mer: Twitter.com, Redeye.se och Avanza.se

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.