Bitcoin på låga nivåer igen

Efter en brant nedgång så är Bitcoin på låga nivåer igen. Kursen har nu gått under 70 000 kr och det var längesen sist den var värd så lite. 

Kursen har alltså tappat en hel del under senaste dagarna trots att det tidigare kommit positiva nyheter ifrån Kina.

I september så såg vi ett liknande stort ras i kursen och sedan dröjde det till slutet av oktober innan det tog fart igen.

Vad som händer härnäst är alltid svårt att sia om men det skall onekligen bli intressant att följa utvecklingen. Om kursen fortsätter att falla så tror jag att många kommer passa på att köpa på sig inför förväntade uppgångar.

Såhär ser grafen ut om man kollar 1 månad bakåt från idag:

bitcoin kurs en månad

Bitcoin på låga nivåer

Flera har hört av sig till mig och frågat när det är köpläge i Bitcoin. Svaret på det är att jag inte vågar säga varken bu eller bä så jag är sista person att fråga.

Långsiktigt så tror jag stenhårt på tekniken bakom Bitcoin men mer än så är svårt att säga. Det är ju en relativt väldigt ny teknik och vem vet vad som kan komma att revolutionera den?

Tekniken är som sagt onekligen väldigt intressant och nya system byggda på blockchain hoppas jag kan ta över andra system i samhället inom en snar framtid.

Transparensen och öppenheten gör det till en attraktiv teknik som passar väldigt bra att använda i dagens samhällen, tycker jag. Det känns som att det behövs system som är öppna och svåra att fuska i.

En sak är säker och det är att många fortfarande är övertygade om att Bitcoin är här för att stanna.

Banker och regeringar världen över är säkerligen livrädda för hur Bitcoin kan förändra maktparadigmen angående pengar och det är en bra sak. Bara dessa inte lyckas reglera bort eller förbjuda kryptovaluta så pass att det blir ointressant för gemene man.

Kursen

Senast som kursen steg kraftigt så var det till stor del på grund av nyheter ifrån Kina. Nu när är Bitcoin på låga nivåer igen så väntar nog många på liknande nyheter som kan få fart på kursen.

Vad som händer ja det får vi vänta och se helt enkelt.

Läs Mer / Se Även:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.