Högrisk P2P-lån hos Bondora

www.ihallandeinvest.se

Det finns som bekant gott om olika P2P-långivare, nästan fler än vad man vet var man ska börja. Vill man investera i högrisk P2P-lån så kan man ta en titt på Bondora. Där är lånen inte garanterade på samma sätt som hos Mintos, men avkastningen är betydligt högre. Högre risk och högre reward.

Precis som med en aktieportfölj så ska man inte lägga alla ägg i samma korg. Det skadar aldrig att sprida ut sina investeringar. I en aktieportfölj har man ofta en del aktier med hög risk, precis som man kan ha en del högrisk P2P-lån bland sina investeringar i lån.

Bondora ”slog upp dörrarna” 2008 när bolaget grundades i Estland. Sedan dess så har man samlat ihop en hel del investerare, kapital och långivare. Faktum är att man var först med att lansera en låneplattform för hela norden. I dagsläget så erbjuder man lån från Estland, Finland och Spanien.

Totalt så har 46 552 investerare investerat 179 miljoner euro som hittills resulterat i 22 miljoner euro i räntor. Man växer och växer i takt med att fler får upp ögonen för möjligheterna med högrisklånen.

Bondora siktar in sig på osäkrade lån som oftast ligger mellan 500 till 10 000 euro. Lånetiden brukar variera mellan tre till 60 månader.

Högrisk P2P-lån är dock något som man skall vara försiktig med och även om det är lätt att fokusera på den potentiellt höga avkastningen, så skall man inte blunda för riskerna. Här gäller det, tycker jag, att sprida ut sina lån så gott det går.

Jag skulle inte lägga mer än 1 EURO per lån för att på så sätt förhoppningsvis kunna sprida risken. Bondora har en bra tjänst precis som Mintos där du kan ställa in hur dina pengar skall förvaltas och så sköter systemet resten. Jämfört med Lendify vars automatiska system är väldigt låst och känns riggat för att gynna Lendify istället för investeraren.

Där tycker jag att Mintos och Bondora ligger i framkant. Jämfört med Mintos så är risken som sagt högre hos Bondora men så är även den potentiella avkastningen. Vill du ha en P2P-låneportfölj med lite mer fart i så kan du lägga in lite hos Bondora men personligen så skulle jag ha merparten hos Mintos för att där har man återköpsgaranti om man väljer rätt lån.

Vill du testa lån med högre risk och högre avkastning så kanske Bondora är något för dig!


Om du är ute efter att låna pengar istället för att investera i andra människors lån så kan det ibland vara traggligt med kreditupplysningar och liknande byråkratiska processer. Som tur är så finns det företag som hjälper dig att slippa den biten. Hos IngenUC kan du få hjälp med att ansöka om ett kreditkonto utan UC tack vare deras lånelista som visar dig flera olika möjligheter och alternativ. Så låt inte byråkratiskt trassel hindra dig utan kika in deras sida och se Hur samt Var du kan få hjälp när du behöver låna pengar utan att gå igenom en kreditupplysning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.