Alvestaglass aktieutdelning höjs igen

Det svenska glassföretaget Alvestaglass har gått som en raket hos plattformen Pepins där man handlar onoterade aktier, det vill säga aktier som inte är noterade på börsen. Kursen har gått upp starkt sedan deras introduktion och nästa vecka kommer Alvestaglass aktieutdelning igen och den har blivit höjd.

För aktieägarna så är det ofta väldigt roligt när ett bolag har aktieutdelningar. Dock så ska man komma ihåg att det finns gott om olika anledningar till att ett bolag börjar med utdelningar. I vissa fall är det positivt och i andra fall är det negativt.

Utdelningen landar den här gången på 1 kr per aktie och för att ha rätt till utdelningen måste du ha ägt aktien på avstämningsdagen 20:e maj 2019.

Kursen stängde på 188 kr vid senaste handelstillfället hos Pepins men den som köpte vid början har gjort en bra affär då den lanserades på 50 kr per aktie.

Spacer

Alvestaglass aktieutdelning

Utdelningen ger aktieägarna ännu ett incitement att behålla aktien och att fortsätta handla deras glass i butikerna. Det är en av poängerna med den här formen av crowdfunding. Man köper inte bara aktier i ett bolag utan man kan även välja att köpa deras produkter eller tjänster. På så sätt går bolaget bättre.

Får man ihop många investerare i en crowdfunding så kan den effekten från delägarkraften och stöttningen av sin egen investerings produkter hjälpa bolaget på rätt väg.

Maj månads aktivitet

I maj så etablerade bolaget en ny kategori vid namn funktionell dryck på marknaden. Dryckerna finns redan i 500 ICA-butiker och tanken är att den skall införas hos COOP, Bergendahls och Axfood fram tills vecka 38. Marknaden för den sortens drycker omsätter idag 3.2 miljarder kronor så om kunderna tar emot produkten med gott omdöme kan det bli en gynnsam affär för bolaget.

Man skrev också ett distributionsavtal med General Mills. Det avtalet gäller försäljning av Häagen-Dazs pints i Stockholmsområde. Bolaget ser detta som ett första steg mot att fördjupa sitt samarbete med världens starkaste glassvarumärke Häagen-Dazs.

spacer

Om Bolaget

Alvestaglass AB grundades redan 2008 och det gjordes med målsättningen att man genom bra produkter skulle bli ett av Nordens största glassbolag. Alvestaglass AB är idag ett företag som utvecklar och tillverkar högkvalitativ glass med spännande smaker och skapar nya varumärken. Målgruppen är konsumenter med högre krav och distributionen sker via dagligvaruhandeln.

Grattis alla aktieägare i Alvestaglass som får njuta av utdelningar, god glass och en förhoppningsvis fortsatt stigande aktiekurs! Alvestaglass och crowdfunding i allmänhet kan du Diskutera Här på Facebook.


Gå med i Facebook-gruppen ”Vi som gillar Cashback”! Provläs bland annat DI och DN och tjäna 200 kr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.