Sensec Holding AB har Noterats på MGF Nordic MTF

Sensec Holding AB är det senaste bolaget som Dividend Sweden hjälpte med en ägarspridning i form av utdelning av aktier i bolaget till Divis aktieägare. Sensec som precis har noterats på börsen tog hjälp av Divi för att sprida ägandet i aktien vilket nu är avklarat. Därmed börjar Sensecs resa på börsen.

Sensec Holding AB (publ) är ett publikt aktiebolag med cirka 4 500 aktieägare. Bolaget bildades år 2006 i samband med förvärvet av de helägda dotterbolagen Sensec AB, verksamma sedan 1982 och Sensec Personlig Säkerhet AB, vars verksamhet startade 2016.

Sensec arbetar med att sälja, markndasföra och utföra teknisk service av säkerhetsprodukter som röntgenutrustning, metalldetektorer, narkotika- och sprängämnesdetektorer, strålningsdetektorer, elektronisk övervakning, Hazmatutrustning, personlarm samt kameraövervakning.

Med andra ord så bör det här ligga rätt i tiden eftersom att säkerhetsläget blir mer och mer ansträngt. Jag kan tänka mig att om samhället fortsätter att utvecklas åt fel håll som det känns att det gör idag, ur ett säkerhetsperspektiv, så kommer Sensecs lösningar väl till hands.

Noterades förra veckan

Bolaget noterades på NGM Nordic MTF den 22a juni och handeln i aktien har börjat lite smått. Inledningsvis så tappade kursen ca 5 %.

Resultaträkning

Bolagets finansiella rapporter kan du hitta på deras Hemsida.

Under räkenskapsåret 2015 så gick företaget 1 103 513 kr minus men 2016 så visade man upp 459 772 kr som årets resultat. Omsättningen ökade, från 71 miljoner till 92 miljoner, men det gjorde även deras kostnader.

Jag tycker att bolaget helt klart verkar intressant och kommer att ha det lite halvt under bevakning. Aktierna som jag fick i Sensec Holding genom Dividend Sweden kommer jag att behålla som lite extra krydda i portföljen.


Hur gör ni med era aktier som ni fick från utdelningen?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.