Amazons lansering i Sverige – 6 månader senare

Det var mycket skriverier om det amerikanska jättebolaget Amazons lansering i Sverige. Mestadels så handlade det jag läste om deras dåliga automatiska översättningar. Många oroade sig över ökad och hård konkurrens när jätten skulle lanseras men hotet blev, än så länge, mindre än väntat.

Det svenska IT-forumet Sweclockers har gjort en grundlig genomgång av hur det har gått för Amazons lansering i Sverige. Jag tycker att det är väldigt intressant läsning då jag personligen trodde att bolaget skulle slå ned hårt inom Sveriges e-handel.

Men så blev det alltså inte riktigt. Faktum är att de stora sidorna som Pricerunner och Prisjakt säger att de inte märkt av någon större prispress överhuvudtaget till följd av Amazons inträde.

Egentligen är det inte särskilt konstigt eftersom att lanseringen lämnade en hel del att önska. Som tidigare nämnt så hade man väldigt konstiga och dåliga översättningar på många produkter. Det kan verka som en liten detalj men det påverkar helt klart hur trovärdig och seriös en sida framstår i kundens ögon.

Sweclocker utöver Pricerunner och Prisjakt även intervjuat KomponentKoll. Man ställer en rad intressanta frågor varav en bland annat tar upp frågan kring om Amazons priser kommer att inkluderas på deras hemsidor.

Av de tre aktörerna så är det endast KomponentKoll som har ett aktivt samarbete med Amazon men alla tre hemsidor listar Amazons priser i sina jämförelser. Det är dock ingenting som jag själv har lagt märke till när jag surfat in på till exempel Prisjakt.

spacer

Amazons lansering i Sverige

Personligen så har jag faktiskt inte märkt av Amazons intåg i Sverige annat än att jag läste en del om det kring lanseringen. Men man ska ju skynda långsamt sägs det och Amazon har erfarenhet och kunnande så jag förmodar att man har koll på vad man gör.

Sen så är ju Sverige också en relativt väldigt liten marknad i jämförelse med andra länder där Amazon är aktiva. Så det är förståeligt att man inte lägger allt för mycket krut här riktigt ännu.

Jag tycker att Sweclockers intervju och genomång är väldigt intressant läsning och du kan själv läsa deras artikel Genom Att Klicka Här.

Vi får se hur det går för Amazon i Sverige men man kan väl säga att det varit lite trögstartat hittills, frågan är om det är en del av deras plan?

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Här!

spacer Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.