Dålig vana kostade mig 21 000 kr om året

Att röka cigaretter är en dålig vana, en riktigt, riktigt, riktigt dålig och onödig vana. För ett år sedan så tog jag beslutet att sluta röka. Det var ett lätt beslut att ta men det var svårare att lyckas med det. Idag, cirka ett år senare, så är jag jäkligt glad att jag lyckades lägga av med cigaretterna.

Det är pengar som bokstavligt talat går upp i rök i princip helt i onödan. Man får inte ut mycket av det men det kan vara så svårt att sluta när man väl har börjat. Jag rökte dagligen i över tio år och det är något jag ångrar rejält att jag började med.

Nu cirka ett år efter att jag slutade så känner jag mig allmänt piggare och kryare. Men jag har till exempel förstört mitt tandkött rejält med cigaretterna. Något som jag kommer få leva resten av mitt liv med.

När jag väl rökte så tänkte jag knappt på hur dåligt det är, det blev en rutin och en vana som bara fortsatte och fortsatte. Dag ut och dag in, cigarett efter cigarett så försvann mer hälsa och mer pengar upp i rök. För vad?

För ingenting. Covid blev faktiskt min räddning i det här fallet för att jag ville inte få Covid och ha dåliga lungor. Så pandemin blev min motivering som gjorde att jag faktiskt valde att sluta. Mycket tack vare min kloka mamma som propsat hårt för att lägga ner med det det ända sedan jag började.

spacer

En värdelös och dålig vana

Nu i efterhand så känns det helt meningslöst att ha lagt så mycket pengar på att försämra min hälsa. Vad tänkte jag egentligen? Frågan är om jag verkligen tänkte överhuvudtaget. Men, men. Gjort är gjort, man kan inte ändra det som hänt men man kan alltid förbättra det som kommer att hända.

Istället för att gräma mig över det så kan jag fokusera på hur mycket pengar jag tjänat in på att ha slutat röka. Över 21 000 kr hittills och det bara på ett år! Tänk vad dom pengarna skulle kunna ha gjort för nytta på börsen istället under alla dessa år. Håhå jaja!

No description available.

Jag är väldigt glad att jag lyckades sluta röka. Nikotinplåster blev avgörande för min del, mot allt vett och förnuft så använde jag dom trots att jag fick hemska allergiska utslag. Jag använde plåstren i fyra dagar för att komma över den värsta abstinensen. Efter det så körde jag på ren och skär vilja.

Nu har det redan gått ett år och jag har haft två fuskdagar under hela året, och fy tusan vad äckligt ciggen smakade nu. Skönt! Poängen med det här inlägget är inte bara att ge mig själv en klapp på axeln, utan jag vill främst motivera dig som röker att sluta!

Lägg ciggen på hyllan en gång för alla! Det är helt poänglöst och skadar endast din hälsa, lägg pengarna på något roligt istället och slipp att bli ordentligt sjuk i framtiden! Du klarar det utan tvekan! Som Nike säger: Just do it!

Ta till hjälpmedel om så behövs, men för din och dina nära och käras skull: Sluta röka!

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.