Framåt för FrilansFinans och UrbanGreen

Genom plattformen Pepins så har jag investerat i fyra stycken onoterade bolag. Två av bolagen har den senaste tiden lämnat glädjande nyheter. Ett välkommet trendbrott då det i övrigt sett rätt så mörkt ut för mina investeringar där.

UrbanGreen lönsamt kvartal

”Urbangreen är verksamma inom greentech och multifunktionell grönska. Bolaget är ett innovationsföretag med en tydlig vision om att leda den gröna utvecklingen med ekosytemtjänster i våra stadsmiljöer. ”

Min investering i UrbanGreen känns som en investering i en bättre framtid. Grönare stadsmiljöer har vi mycket att vinna på och jag hoppas att UG kommer att bli stora på marknaden.

I sin senaste kvartalsrapport så kunde man glädja marknaden med att man gått med plus. Samtidigt så påtalar man att det är tredje och fjärde kvartalet som brukar vara bolagets starkaste kvartal, så det bådar väl inför avslutningen på året.

Man har också nyligen utökat sitt försäljningsteam vilket förhoppningsvis betyder att intäkterna kommer öka framöver.

www.ihallandeinvest.se spacer

FrilansFinans ökar stort

Egenanställningsbolaget FrilansFinans moderbolag Invoicery Int har gjort ett imponerande första halvår. Summan som bolagets 16 512 klienter fakturerat för steg med 18.3% till 565.4 miljoner kronor jämfört mot förra året då bolagets klienter vid den här tiden på året fakturerat för 477.8 miljoner kronor.

Väldigt glädjande siffror enligt mig eftersom att det är en fin tillväxt på relativt kort tid. Förhoppningsvis så kan det hålla i sig ett bra tag framöver!

Stephen Schad som är VD och var med och grundade bolaget Invoicery Int hade följande att säga om rapporten:

”Jag tycker mig ana ett trendbrott kring synen på reformeringen av arbetsmarknaden,” ”Nu finns det utrymme för att på allvar börja diskutera hur kan vi skapa en hållbar arbetsmarknad i framtiden, det gör att jag känner mig hoppfull och ser framtiden an med tillförsikt.”

”Utvecklingen går enligt plan. Det är bra för att det är ett kvitto på  att vi klarar vårt uppdrag som är att skapa enkla och trygga förutsättningar för Europas arbetare som arbetar uppdragsbaserat, s k frilansare och giggare,” ”Jag tycker det ser positivt ut och tror på en fortsatt stark expansion, både i Sverige och internationellt.”

Samtidigt som intäkterna ökar så ökar även kostnaderna. Externa omkostnader ökade med 13.5% till 20.2 miljoner kronor och förklaras med den internationella satsningen som bolaget håller på med just nu.

Sitter kvar i bolagen

Två positiva nyheter men det återstår att se hur bolagen faktiskt rör sig när marknaden öppnar också. Planen när jag investerade var att sitta kvar ett bra tag och det tänker jag fortsätta att göra.

Hur går det för dina investeringar hos Pepins? Kommentera gärna och berätta!

4 thoughts on “Framåt för FrilansFinans och UrbanGreen

  • Kul att se att även du har tagit en stek i Frilans Finans (jag har även en stek i Urban Green). Ser fram emot att följa Frilans resa framöver. Känns på ngt sätt härligt att ha en del av sin portfölj i bolag som inte handlas på börsen dagligen med alla svängningar det innebär. Nu är bruset borta och man får istället följa kvartalsrapporterna och deras framgångar och motgångar vilket känns som att vara mer utav en delägare i BOLAGET, samt sällan förekommande handelstillfällen. På gott och ont så klart!

      • Ja det är lite märkligt. Jag var med på årets Pepday där Günther Mårder var inbjuden att hålla en föreläsning. Han pratade just om att bolag som inte är listade på börsen och tillåter investeraren att göra exit vid valfri tidpunkt, ska värderas till halva P/E talet mot börslistade bolag. Kan inte se att man som Pepins investerare kommer in till de värderingarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.