Aurora Cannabis säljer av innehavet i TGOD

Aurora Cannabis är ett av cannabismarknadens ledande bolag och har varit den cannabisaktie som flest svenska investerare har ägt. Igår så meddelade man marknaden att man har sålt av sitt innehav i bolaget TGOD.

Aurora Cannabis sålde av sitt innehav i TGOD på 3 kanadensiska dollar per aktie och totalt så sålde man aktier för 86.5 miljoner dollar. Man sålde alltså av innehavet till 14.5% lägre än marknadspris.

Aurora har ägt aktier i TGOD sedan bolaget noterades på börsen då man investerade 55 miljoner dollar i TGOD i januari 2018. I maj samma år så investerade man ytterligare 23 miljoner dollar i bolaget vid deras IPO.

Cam Battley som då var COO för Aurora Cannabis satt även med i styrelsen i TGOD, men han lämnade senare sin plats i TGOD och marknaden fick aldrig riktigt något svar på varför.

Efter att han lämnat skeppet så valde Aurora också att inte nyttja flera av sina warranter trots att man kunde ha gjort det till 10% rabatt mot dåvarande marknadspriset.

spacer

Sedan dess så har Aurora sålt av sitt innehav i TGOD allteftersom och affären i tisdags så har man avyttrat hela innehavet.

TGOD har gått hyfsat knackigt på börsen, mycket på grund av att man inte kommit igång med försäljningen i Kanada ännu. I senaste kvartalsrapporten så visade man att bolaget förlorar stora summor pengar och att det inte ser ut att vända på ett tag framöver.

För Auroras del så verkar affären ha blivit gynnsam men jag skulle gärna veta mer om vad Cam Battley spelat för roll i det hela. Det känns inte som om att det är en slump att samarbetet mellan bolagen slutade efter att han lämnat TGOD. Varför lämnade han? Varför slutade bolagen samarbeta? Det kanske vi aldrig får veta.

Cashback

Glöm inte bort att börja hämta in dina pengar som du möjligtvis ger bort i onödan! Läs mer om konceptet cashback Genom Att Klicka Här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.