Hyra Släp Gratis på Nätet

I det här inlägget så vill jag tipsa om och slå ett slag för en väldigt bra lösning som jag själv använt flera gånger. Man kan nämligen hyra släp gratis enkelt via nätet. Först bokar man den via en APP och sen så åker man bara och hämtar den. Så enkelt är det faktiskt. Gigekonomin at its finest.

2022 när jag skulle flytta så fick jag tipset att testa FreeTrailer. Min tanke hade annars varit att åka till en mack som, OKQ8, för att hyra ett släp. Det hade kostat uppemot en tusenlapp att hyra den hela dagen.

Men istället så bokade jag ett släp gratis, hämtade det och hade det hela dagen. När flytten var klar så var det bara att åka och lämna tillbaka det. Sagt och gjort, så blev det.

Visst undrar man var haken är? Det finns faktiskt ingen. Företagen som är med och erbjuder släp har reklam på trailers så man blir en mobil reklampelare i gengäld mot att man får låna släpet. Win win.

Första gången är gratis

Tyvärr så är det inte gratis för alltid utan det är första gången som är det. Allt du behöver göra är att surfa till FreeTrailer.com och boka ditt släp. ”Jaha, men hur mycket kostar det nästa gång då?”. Hela 29 kr. Inte så farligt väl?

Jag skulle dock rekommendera att du lägger till en försäkring för 49 kr. Men fortfarande då så är vi inte ens uppe i 80 kr. 80 kr för att hyra ett släp hela dagen. Det gick väldigt smidigt att använda FreeTrailer första gången, sedan dess har jag gjort det två gånger till.

Totalt har jag sparat ett par tusenlappar redan tack vare denna APP. Så jag tänker mig att i tider med mer pressade privatekonomier så kan det här vara ett bra tips. Varför slänga bort tusenlappar på att boka ett släp via en mack?

Finns i över 70 städer

FreeTrailer har expanderat i god takt och finns nu i över 70 olika svenska städer. Konceptet grundades för 14 år sedan med ambition att bli en del av den moderna delningsekonomin. Det började i Danmark men har nu spritt sig till Sverige sedan 2006.

De flesta har nog sett deras trailers, kanske utan att tänka på det, utanför IKEA. IKEA var nämligen FreeTrailers första partner i Sverige. Det passar perfekt där eftersom att man ibland kanske handlar större saker än vad som får plats i bilen. Företaget finns nu även i Tyskland och Norge.

Totalt så har bolaget lånat ut en trailer över 1.1 miljoner gånger hittills. Tänk hur mycket pengar det har sparat gemene man om man slår ihop det.

Varför är det så billigt?

När något låter för bra för att vara sant så undrar man ju givetvis var haken är. För om något inte kostar pengar så är man ju själv oftast produkten, på ett eller annat sätt. Men tanken här är faktiskt att till exempel varuhus, byggmarknader och andra verksamheter kan erbjuda sina kunder servicen att låna en släpvagn gratis.

Målet med det är att erbjuda en bra kundupplevelse som skapar lojalitet och stärker försäljningen. Företagen får alltså en nöjd kund plus att Freetrailrarna har reklam. På så sätt får verksamheten där du lånat din trailer också lite gratis reklam med sin logotyp medan du åker runt med släpet.

Så man kan kalla det för en riktig win-win. Du får hyra släp gratis eller till ett väldigt lågt pris och företaget får reklam och en nöjd kund.

Men du behöver så klart inte handla på till exempel IKEA bara för att du hämtar ett släp där. Så i det fallet får företaget vars logo är på släpet bara lite reklam.

Hyra Släp Gratis

Så nästa gång du ska flytta, köra något tungt eller något som är för stort för att få plats i bilen, kika upp FreeTrailer. Lösningen passar också helt perfekt i tider då det stramar åt i plånboken. Så pengarna du sparar på detta kan du lägga på elräkningen istället. Eller förhoppningsvis något roligare.

Man kan hyra täckta släpvagnar, öppna släp, släp med gallergrind och så kallade boggie släp. Priset är det samma för vilken sorts släpvagn eller trailer du än hyr.

Det här är ett litet urval av olika bolag som på vissa håll och kanter där du kan hämta dessa släp:

  • Blomsterlandet
  • Caparol
  • Elgiganten
  • ICA
  • IKEA
  • Max
  • MediaMarkt
  • Mio
  • NetOnNet
  • Woody Bygghandel

Jag hoppas att lösningen för att hyra släp gratis kan bli lika smidig och användbar för dig som den har varit för mig.

Kan man låna släp från IKEA utan att handla?

Ja om just det IKEA som du besöker har FreeTrailers så går det, du kan kolla upp det i APP:en.

Tack för att du läste inlägget ”Hyra Släp Gratis på Nätet”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

2 thoughts on “Hyra Släp Gratis på Nätet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.