Veckorapport 4 2024 – All time high och nya köp

Vilken vecka det blev, det vill säga vilken härligt blå vecka det blev på börsen. Investmentbolagsportföljen nådde en ny all time high i avkastning plus att månadens köp genomfördes.

Investmentbolagsportföljen

Mina tre stabila musketörer avslutade veckan starkt efter att Investor lämnat en fin rapport veckan innan. Över 6 procent upp på en vecka, det är lite för bra för att vara hållbart i längden men likväl roligt att se:

Veckans resultat innebär att vi nu överpresterar mot index rätt så rejält sedan början av året:

Men inte bara det utan nu så har portföljen även gått om indexet OMX Stockholm 30 GI sedan portföljen skapades:

Härliga tider helt enkelt! Det ska bli spännande att se om detta får hålla i sig nu eller om det kommer ett par stora rekyler framöver.

Tänk att en så pass enkel liten portfölj kan prestera så bra, med lite tur så kan detta hålla i sig.

För portföljens innehav så ser läget ut som följer:

Det är lite förvånande att Bure kört om Investor som bäst avkastande bolag i portföljen men så är det faktiskt. Latour ligger sist, Investor på en stark andraplats och Bure leder alltså vägen. Härligt! Nu vill jag se hur mycket Bure och Latour höjer sina utdelningar!

GratisPortföljen

Även för projektet GratisPortföljen så blev det en blå vecka, det är inte så vanligt nuförtiden:

SBB fick hjälp att återhämta sig genom ett par insynsköp bland annat från VD Leiv Synnes. Det var rätt så betryggande att se även om summorna inte var de största. Bolaget har även fått en del höjda riktkurser på sistone, kanske vankas ändå botten här någonstans?

Den som lever får se, men så här ser portföljens innehav ut just nu:

Det blir riktigt intressant att se om Cibus sänker sin utdelning eller inte. Obligationen man förnyade nyligen kanske talar för att man tänker försöka bibehålla sin nuvarande nivå? Vi får se!

Hoppas att du haft en fin vecka utan för mycket halka där ute bland isen! Mot nya höjder nästa vecka, ha det bäst!