Mina drömjobb som liten: Lärare och Speltestare

Tänk hur saker och ting kan förändras allteftersom våra lärdomar och perspektiv utvecklas och vi ändrar synsätt på saker och ting. När jag var liten så drömde jag länge om att växa upp och arbeta som lärare, något jag får anta är en stor tumme upp för lärarna jag hade som inspirerade mig till det.

Det verkade ju jättehäftigt att få vara lärare, att hjälpa elever att lära sig nya saker och vara en motiverande förebild tyckte jag verkade helt perfekt.

Sen började jag högstadiet och fick se hur lärarna behandlades där, då var det otänkbart att ens fundera på det yrket.

Speltestare tyckte jag lät helskojigt då, att få betalt för att spela spel det måste ju vara det bästa man kan tänka sig? Nu blev det ju inte så att jag gick den vägen tillslut men jag tror nog att jag var något på spåren där.

spacer

I dagsläget nu när jag sitter här och skriver detta så kan jag nog tänka mig att bli lärare ändå, fast inte på vilken skola som helst.

Det man läser i media om vissa skolor får det att låta som krigsområden snarare än skolor, vilket är hemskt tråkigt för eleverna.

Nja, jag skulle nog satsat på spelutveckling istället och försökt få jobb som storywriter på ett spelföretag. Det hade varit något det! Om inte det blir av, så kan jag ju alltid investera i bland annat Paradox Interactive som arbetar med att utveckla spel.

Vad hade du för drömjobb när du var liten och blev det så att du fick jobba med det? I artikeln De 5 Bästa Framtidsjobben så tar man bland annat upp spelutveckling, så hoppet kanske inte är ute för mig, trots allt?

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.