Norwegian ställer in långflyg från Sverige

Jag läste precis att resebolaget Norwegian ställer in långflyg från Sverige. Orsaken till att man tagit det beslutet är helt enkelt lönsamhet, eller snarare avsaknad av lönsamhet.

Det här kommer påverka främst Thailandsresenärer men även de som flyger med Norwegian till USA. Matthew Wood på Norwegian menar att Skandinavien inte är tillräckligt stort och att lönsamheten blir för dålig.

Avgångarna som påverkas är de från Arlanda till Thailand eller USA och beslutet börjar gälla 29 mars 2020. Väldigt tråkigt för Sverige och svenska resenärer.

I pressmeddelandet så har Matthew Woods bland annat skrivit:

”Skandinavien är inte tillräckligt stort för att upprätthålla interkontinentala flygningar från Stockholm, Köpenhamn och Oslo,”

För den som redan har bokat sin resa så betyder det faktum att Norwegian ställer in långflygen att man får pengarna tillbaka eller ombokning med annat flyg,

Kommunikationschefen på Norwegian, Charlotte Holmbergh Jacobsson, menar att det endast kommer påverka ungefär hundra resenärer.

www.ihallandeinvest.se spacer

Norwegian ställer in långflyg

I pressmeddelandet så förklarar man beslutet ytterligare men det är som sagt lönsamheten som är problemet. I pressmeddelandet kan man även läsa:

”De senaste månaderna har Norwegian gjort en omfattande genomgång av den globala långdistansverksamheten. Baserat på efterfrågan i de olika marknaderna i kombination med driftsutmaningarna med Rolls Royce-motorerna på bolagets Dreamlinerplan, kommer långdistanslinjerna från Stockholm och Köpenhamn inte att fortsätta efter 29 mars 2020. Linjerna till USA från Oslo Gardermoen fortsätter som tidigare”

Enligt Matthew Woods så har man även haft problem med motorerna.

”Vi har dessutom under en längre tid haft utmaningar med Rolls Royce-motorerna på våra långdistansplan vilket innebär att vi måste ha flera plan på marken och som påverkar linjeprogrammet.”

Personligen så hoppas jag att rutterna kommer tillbaka på något sätt. Jag kan tänka mig att Thai Airways är nöjda med att se en konkurrent försvinna. Frågan är vad det kommer att betyda för priserna i fortsättningen framöver.

Vi får se vad som händer med Norwegian och om bolaget lyckas skapa lönsamhet i Skandinavien igen. Undrar om det pinsamma fenomenet flygskam har påverkat detta något?

Läs fler inlägg! Tack för att du läste ”Norwegian ställer in långflyg”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.