Prova på att blåsa egna glas i Småland

orranäs glasbruk

Att prova på olika sorters hantverk kan vara både roligt och lärorikt. Vill man till exempel ge sig an att blåsa egna glas, kanske att ha till vinprovningar, så kan man göra det hos Orranäs glasbruk. Där skapas inte bara vanliga glas utan även vackra hantverk som skapats av erfarna och duktiga glasblåsare.

Glasblåseri är en väldigt gammal konst som mänskligheten haft nytta av väldigt länge. Tekniken uppskattas ha tagits fram ungefär 50 år f.k. Så det är minst sagt ett gammalt slags hantverk. Tekniken må vara gammal men Orranäs har en av Sveriges modernaste anläggningar för att göra just detta.

Tack vare modernare lösningar så kan man få ner energiförbrukningen markant. Där erbjuds du att prova på nya typer av upplevelser i en fantastisk miljö.

Till exempel så kan man prova på att blåsa sina egna glas, det går att göra som privatperson men man kan även ta med hela företaget. Något som kan bli en rolig och lärorik team building-aktivitet.

För den som inte vill blåsa sina egna glas så finns det som tur är även en butik. Där kan man strosa runt och fascineras över vackra hantverk som även går att köpa. Glasen och hantverken i butiken är gjorda av formgivare och glasblåsare. Kanske kan du hitta en perfekt present till någon när eller kär där?

Eller varför inte prova på något väldigt annorlunda, som till exempel att laga mat på glödande glas? För mig som är klantig i köket så låter det lika häftigt som livsfarligt. Men oavsett varför du besöker Orranäs Glasbruk så lär du ha en lärorik och rolig upplevelse.

Bruket tillhör även Glasriket i Småland, ett område där man sedan 1700-talet bedrivit en känd och omtyckt glasindustri. Så om du letar efter något att göra med familjen eller om du planerar aktiviteter för företaget, kika in Orranäs Glasbruk och se vad för härliga och lärorika upplevelser ni kan pröva på.

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.