Svenska spelet Valheim tar världen med storm

Skövdebaserade spelbolaget Iron Gate Studios gör succé just nu. Svenska spelet Valheim tog sig till topplatsen på spelplattformen Steam och har nu världens blickar riktade mot sig. Personligen så tycker jag att det ser riktigt bra ut och jag kommer själv att börja spela det inom kort.

Trots att spelet fortfarande är en så kallad Early Access, det vill säga inte helt färdigt eller släppt ännu. Så har man som sagt börjat slå rekord.

Iron Gate Studios VD, Richard Svensson, är givetvis glad över detta och sade bland annat följande i ett pressmeddelande:

”Antalet spelare som köpt och spelar spelet har varit överväldigande och långt över vad vi förväntat oss. Valheim är Iron Gates första spel och har utvecklats av ett väldigt litet team. Större delen av utvecklingen har gjorts av bara tre personer under två års tid. Jag jobbade även ensam med spelet i cirka ett år innan Iron Gate grundades”

Men man har lyckats med mer än att bli bästsäljande på den globala listan hos Steam. Spelet har många spelare online och man satte nytt rekord för en dag sedan då man hade över 130 000 spelare online samtidigt.

spacer

Spelet i sig är ett survival game där man fokuserar på att överkomma hinder för att överleva. Det stödjer multiplayer och har verkligen snabbt blivit en succé.

Jag tycker alltid det är roligt att se svenska spelutvecklare lyckas på den här nivån. Vi har ju bland annat även Paradox Interactive Studios som har släppt succéspel som Europa Universalis med flera.

Bra jobbat Iron Gate Studios!

Vill man investera i framgången så kan man köpa aktier i bolaget det svenska bolaget Embracer.

Tack för att du läste inlägget ”Svenska spelet Valheim”, läs fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.