Veckorapport 21 2023 – Glad mors dag!

Veckorapport 21 2023 får helt enkelt tillägnas alla mödrar därute: Glad mors dag! I veckan så fylldes det på med ännu fler investmentbolagsaktier. Och fler ska det bli! På tal om det så fyller investmentbolagsportföljen 1 år idag! Jippi!

Investmentbolagsportföljen fyller 1 år

Portföljen fyller 1 år och mer om det kommer i veckan!

I torsdags så köptes det alltså in ytterligare 2 Bure, 2 Investor och 3 Latour-aktier. Det känns väldigt roligt att jag snart har över 50 stycken aktier i endera bolag. När jag startade portföljen så kändes det långt borta. Men snart så är jag där, och det är bara början.

Veckan bjöd på en nedgång om cirka 600 kr så det är inte mycket att varken hurra eller hänga läpp över. Totalt sedan start så är portföljen i skrivande stund upp nästan exakt 10%:

Jag hoppas att portföljen kan inspirera fler att investera i stora och stabila bolag. Visst är det lockande att ge sig av på raketjakt. Men det brukar ofta kosta mer än det smakar.

Sist men inte minst så här ser läget ut för portföljens innehav:

Alla tre är återigen på blåa siffror, men vi får se om Latour lyckas hänga kvar där eller inte.

GratisPortföljen Veckorapport 21 2023

Projektet GratisPortföljen har verkligen rört sig i sidled denna vecka. Avkastningen ligger på minus 95 kronor. Så det är inte mycket att säga varken bu eller bä om.

Det hade ju varit koj om innehaven skulle vilja kämpa sig vidare uppåt igen men tålamod är en dygd sägs det. Främst så är det fastighetsbolagen Cibus och SBB som tynger resultatet just nu. Något som jag tror kommer ändras markant framöver.

Så här ser portföljens innehav ut just idag:

Det är väldigt intressant att se hur SBB agerar just nu. Eller inte agerar, rättare sagt. Man får hoppas att tystnaden innebär att man arbetar hårt bakom kulisserna, men vem vet.

Tack för att du läste Veckorapport 21 2023! Hoppas att du har en fin börsvecka och en härlig mors dag!