Veckorapport 22 2023 – Investmentbolagen starka igen

Ännu en vecka avklarad, dags för veckorapport 22 2023, och det stormar vidare om SBB. IB har gjort sorti och en ny VD tar plats. En VD med anknytningar till Akelius. Intressant läge!

Investmentbolagen

Portföljen med Investor, Bure och Latour tuffar på fint. För veckan så är portföljen upp ca 1000 kr i värde vilket motsvarar cirka 3 procent. Avkastningsmässigt så är portföljen nära all time high i procent. I pengar så är den på bästa resultatet hittills.

Så här ser portföljens graf ut sedan start:

Investor leder fortfarande på avkastningsfronten. Bure ligger tvåa och Latour är sist. Men det viktigaste är att alla tre är på blåa siffror. Så här ser läget ut för portföljens innehav just nu:

Som du kan se så avslutades veckan med en riktigt stark dag främst för Bure som gick upp 4.4%. Mer sånt! Jag börjar bli allt mer taggad på att lägga till Lundbergs i portföljen. Det är ett bolag som jag tycker ser väldigt intressant ut. Men vi får se hur det blir!

Portföljen är alltså 11.19% upp på ett år. Snöbollen är i rullning, tänk hur fint det här kommer vara om ett år eller två.

GratisPortföljen Veckorapport 22 2023

För projektet GratisPortföljen där jag investerar cashback-pengar så blev det en blå vecka. Portföljens värde har dock tagit ordentligt med stryk då största innehavet Vermilion Energy nedvärderats. Men på lång sikt så tror jag att den kommer att repa sig igen.

Så här ser portföljens graf ut för stunden:

I portföljen så finns ju som bekant SBB. Ett bolag som det minst sagt stormar kring just nu. Cibus ser ut att kunna återhämta sig desto snabbare än sin branschkollega.

Det ska bli riktigt intressant att se hur SBB artar sig nu med sin nye VD.

Så här ser innehavens läge ut just nu:

Det har även kommit in ett par utdelningar i veckan:

Inga stora summor per sig men månad efter månad så dimper det in mer och mer pengar.

Jag hoppas att du haft en fin vecka och att nästa blir ännu finare! Hoppas att den blir som blåast för SBB!