Veckorapport 44 2022 – GratisPortföljen på väg upp igen

Saker och ting ser ut att gå åt rätt håll igen. Eller i alla fall vissa. GratisPortföljen vänt upp igen ser vi i Veckorapport 44 2022, vilket så klart är roligt. Jag hoppas på att se en ny ATH där inom en månad eller två. Fonderna däremot fortsätter att tappa i värde.

Det går hit och det går dit, det går runt en liten bit. Amerikanska FED hade inte mycket lovande att säga om inflationen i USA. Vi kan vänta oss flera höjningar där borta och därmed även här hemma. Kronan faller vidare och man undrar när det ska bottna.

Personligen så vet jag inte om det är så mycket fallhöjd kvar härifrån, kanske det är det ändå. Men jag tror ändå att man kan göra redigt fina köp häromkring. Många bolag har sett sina värderingar falla hårt på senare tid.

Så det är spännande tider framöver. Jag tror på att vi ska ned en liten aning till, men att vi sedan kommer vända upp igen. Vi får se hur det går med det nu kikar vi in portföljernas utveckling senaste veckan.

Investmentbolagsportföljen

Här har det faktiskt varit rätt så lugnt under veckan som varit. Portföljen landade på en mindre nedgång om 1.26% för veckan. Inget att varken gråta över eller hurra för.

Här har det faktiskt varit rätt så lugnt under veckan som varit. Portföljen landade på en mindre nedgång  om 1.26% för veckan. Inget att varken gråta över eller hurra för.

Veckans resultat betyder att det ser ut så här för de enskilda innehaven just nu:

Veckans resultat betyder att det ser ut så här för de enskilda innehaven just nu:

Investor fortsätter att leda vägen för Bure och Latour som sackar efter en aning. Det är imponerande att Investor fortsätter vara så pass stark som den är trots rådande tumult där ute.

Fondportföljen Veckorapport 44 2022

Amerikanska tech-aktier får inte mycket kärlek just nu och det syns på den här portföljens utveckling. Utöver det investerade kapitalet så har portföljen även 3200 kr i likvida medel.

Pengarna ligger på sidlinjen just nu då det inte är någon idé att kasta in mer pengar som bara går till fondavgifter.

Kapitalet som ligger stilla just nu funderar jag på att trycka in i en emission för ett onoterat bolag. Bolaget arbetar med AI och automation i fastighetsbranschen och det tycker jag låter väldigt spännande. Mer om det framöver!

Så här ser portföljens graf ut just nu:

Fondportföljen Veckorapport 44 2022

GratisPortföljen

Denna projektportfölj har vänt upp igen och det är alltid härligt att se. Under veckans gång så gick portföljen upp ungefär 6.3% i värde. Jag håller tummarna för att den ska fortsätta rakt uppåt och ta ut sin förra högstanotering.

Denna projektportfölj har vänt upp igen och det är alltid härligt att se. Under veckans gång så gick portföljen upp ungefär 6.3% i värde. Jag håller tummarna för att den ska fortsätta rakt uppåt och ta ut sin förra högstanotering.

Det har varit väldigt roligt att se den starka återhämtningen i SBB. Tyvärr så fick den en rekyl ned i fredags men det var inte heller särskilt oväntat. Med lite tur så kan den fortsätta återhämta sig till mer rättvisa värderingar över 20 kr.

I övrigt så kom det inte lite utdelningar från olika bolag och en aktie till köptes i Cibus Nordic Real Estate. Målet där är att köpa ungefär 15-20 aktier. Sen så ska jag försöka fylla på i antingen TransAlta eller i 2020 Bulkers.

Jag känner att portföljen har gott om bolag för det värdet som den ligger på nu så jag har inga tankar på att ta in fler bolag på ett bra tag.

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport 44 2022 – GratisPortföljen på väg upp igen”! Ha nu en härlig söndag så hoppas vi på fina veckor framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.