Veckorapport 45 2022 – Investmentbolagens återhämtning

Äntligen så andas börsen lite positivitet igen. I Veckorapport 45 2022 så har investmentbolagsportföljen återhämtat sig rejält från minus till plus. GratisPortföljens största innehav har däremot fallit hårt. Så allt är inte frid och fröjd, men det känns lovande inför framtiden.

Personligen så är jag inte helt säker på att vi sett börsens botten för denna gång. Men givetvis så hoppas jag att så är fallet.

Det kommer att vara väldigt intressant att få se hur riksbankens beslut ser ut här inom den närmsta tiden som kommer.

Investmentbolagsportföljen

Tänk vilken skillnad som en vecka kan göra. För min portfölj med investmentbolag i form av Investor, Bure och Latour så har veckan varit kalasbra. Portföljen ökade i värde med över 14% eller nästan 2700 kr. Riktigt härligt att se!

Investmentbolagsportföljen

Både Latour och Bure släppte nyligen rapporter där man fick se sina substansvärden mer eller mindre slaktade. Men övriga nyckeltal gav styrka och ledde aktierna till uppgång.

Så här ser nu läget ut för innehaven i portföljen, alla är på blått:

Så här ser nu läget ut för innehaven i portföljen, alla är på blått:

Tidigare så var det bara Investor som visade blåa siffror men nu ser portföljen riktigt fin ut. Månadsköpen kommer givetvis att fortsätta som planerat. Jag börjar också landa mer och mer i tanken om att dubbla månadssparandet i investmentbolagen.

Historiskt har det visat sig vara bra bolag att äga, med lite tur kanske framtiden fortsätter på samma bana. Men det är ju som bekant ingen garanti.

Portföljen fick även sina första utdelning någonsin från Investor på 37 kr! Den siffran ska bara bli högre och högre för varje år som går.

Fonderna Veckorapport 45 2022

För min fondportfölj så har inte mycket ändrats. Det ser lovande ut att amerikanska teknologiaktier fått sig en liten uppsving men frågan är om det kommer att hålla i sig.

Bland annat inom sfären för kryptovalutor så skakar det rejält just nu och det kan nog ge efterskalv som påverkar även börsen mer än vad vi redan har sett. Köpen är fortfarande pausade för portföljen då jag fick hjälp att inse att avgifterna på fonderna jag valt är skyhöga.

Så jag klurar vidare på vad jag ska göra med denna portfölj. Något som i alla fall är lite positivt för portföljen är att den gick upp en aning i värde på slutet av veckan som var.

Så jag klurar vidare på vad jag ska göra med denna portfölj. Något som i alla fall är lite positivt för portföljen är att den gick upp en aning i värde på slutet av veckan som var.

GratisPortföljen

För projektet GratisPortföljen så har veckan varit svängig. Det har varit oerhört kul att se SBB återhämta sig så pass fint som den har gjort. Däremot så har Vermilion Energy tappat en hel del trots en stark rappport.

Det var främst en nyhet i rapporten, om en skattpåverkan som kommer påverka resultatet som fick aktiekursen att dala. Trots det så håller sig portföljen på ett bra resultat, långt bättre än Index under samma tidsperiod.

Trots det så håller sig portföljen på ett bra resultat, långt bättre än Index under samma tidsperiod.

En annan rolig sak att notera är att portföljen nu drar in ungefär 100 kr i månaden per utdelningar. Det är ju så klart ingen stor summa men mera ska det bli. I övrigt så lämnade Exchange Income Corp en av sina bästa kvartalsrapporter någonsin till marknaden under veckans gång.

Det ska bli kul att fortsätta följa det bolagets starka utveckling. Så här ter sig innehaven i GratisPortföljen just nu:

Det ska bli kul att fortsätta följa det bolagets starka utveckling.

Stort tack för att du läste inlägget ”Veckorapport 45 2022 – Investmentbolagens återhämtning”. Nu håller vi tummarna för att inflationen har toppat, att nästa börsvecka blir strålande och att vi snart får fred i Europa igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.