Veckorapport 51 2023 – Milstolpe och månadsköp

Segertåget fortsätter för portföljen med investmentbolag. Den har nått en riktigt härlig milstolpe! Utöver det så har månadens inköp gjorts, alltid roligt att handla aktier.

Investmentbolagen

Den enkla och rätt så minimala portföljen med tre investmentbolag har nått en fin milstolpe. Den är nu värd över 50 000 kr! Värderingen har gått upp riktigt starkt på slutet och fick sig även en hjälpande knuff av den månatliga insättningen på 1500 kr.

Jag hoppas att detta ska hålla i sig men förväntar mig en rekyl förr eller senare, förmodligen förr. Veckan som gick blev blå med en uppgång på 0.66% eller 327 kr.

Inte en så stor uppgång i sig, men att det är blått räcker fint nog för mig. Förlåt det slank med ett julrim där.

Veckans resultat:

Krossar fortfarande index på 1-årsgrafen:

Utöver uppgången så har portföljen under året genererat 500 kr i utdelningar. Pengarna som delats ut har återinvesterats rakt in i portföljen. Utdelningar i sig är inget som jag fokuserar nämnvärt på i denna portfölj, men det är en välkommen bonuseffekt.

Så här ser staplarna för utdelningar ut:

Sist men inte minst så är det fortfarande Latour som leder den individuella avkastningen för innehaven:

GratisPortföljen

För projektet GratisPortföljen så har veckan varit en riktig sidledesvecka. Men blått är blått även om det än må va’ smått. Oops I did it again.

Veckans resultat:

Innehavens resultat:

Det är riktigt kul att Cibus nosar på strecket för blå avkastning i portföljen. SBB ser också piggare och piggare ut, men där är det en lång väg kvar att vandra till blå avkastning.

Nu när kronan stärks så kommer det märkas markant i denna portfölj, men på lång sikt så är det inget jag oroar mig över.

Jag hoppas att du haft en riktigt god jul och en fin blå vecka på börsen. Simma lugnt så har vi nu bara tre börsdagar kvar på året! Lycka till! Kom ihåg att du är bra som du är!