Veckorapport V 19 2022 – Rött igen och igen

Veckorapport V 19 2022 bryter tyvärr inte trenden för mina portföljer. Fonderna har tappat mer och GratisPortföljen likaså. I förra veckorapporten så skrev jag att jag var glad över att GratisPortföljen stått sig bra trots skakiga börser. Det var som att be om att något skulle hända, och så blev det.

P2P-lånen hos Savelend

För P2P-lånens del så har det inte hänt ett skvatt faktiskt. Så där finns det inget att rapportera. Men så kan det vara och så brukar det ju vara. Faktum är att nästa vecka lär bli snarlik, men veckan efter det så är det löning och dags för fler avbetalningar.

Fondportföljen tappar mer Veckorapport V 19 2022

Mina fonder som är fokuserade på teknik och teknologi har tappat ännu mer i värde sedan förra veckorapporten. Jag noterar en ny bottennivå och trist är det, men som alltid så är det bara att hålla ut.

En läsare har frågat mig om jag inte är orolig över fondernas utveckling. Ärligt talat så är jag faktiskt inte det. Hade jag förväntat mig denna utveckling när jag påbörjade sparandet? Nej verkligen inte. Men jag är medveten om att börsen svänger och det är bara att gilla läget.

Jag kommer fortsätta fylla på månadsvis och jag räknar med att förr eller senare så kommer det visa sig vara bra beslut. Tålamodet prövas onekligen, men inte ska man ha bråttom på börsen inte. Så här ser utvecklingen för fondportföljen ut just nu:

Fondportföljen tappar mer Veckorapport V 19 2022

GratisPortföljen har tappat mer

Detta projektet som finansieras av pengar från cashback-erbjudanden har tappt en del sedan förra veckan. Vermilion Energy som är största innehavet har fått sig en törn trots en i mina ögon lovande rapport.

Bolaget fortsätter att betala ner sina lån och gynnas av det höga oljepriset. Samt det höga priset på gas. Nästa rapport lär bli väldigt fin så jag blickar framåt mot den. Portföljen ligger fortfarande långt över index och jag tror att den kommer fortsätta vidare uppåt inom kort.

GratisPortföljen har tappat mer

Jag har 236 kr ytterligare att investera och det kapitalet kommer att placeras i nyaste bolaget i portföljen som är SBB.

Med facit i hand så borde jag väntat med att köpa in mig där, men bolagets kursutveckling har inte gått som väntat. Nu återstår det att se om bolaget kan repa sig och kämpa sig upp från dessa låga nivåer. Bolaget har handlats till över 40% rabatt mot substansvärdet vilket jag tycker är heltokigt.

Så vad gör jag då? Jo jag handlar på mig fler aktier och njuter av utdelningen. Om det är klokt gjort av mig eller inte det får vi se framöver. Här är läget för alla bolagen i portföljen just nu:

Så vad gör jag då? Jo jag handlar på mig fler aktier och njuter av utdelningen.

Exchange Income Corp släppte också en fin rapport i veckan och utökar sin utdelning för året. Man annonserade också bolagets hittills största förvärv vilket jag tycker bådar väl för framtiden. Skakiga tider på börsen har märkts av men jag är positiv till vad som komma skall.

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport V 19 2022 – Rött igen och igen”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.