Veckorapport V 20 2022 – Pausar Savelend

Another week another Veckorapport V 20 2022. Som titeln redan har avslöjat så har jag denna vecka beslutat mig för att pausa mina investeringar hos Savelend. Jag tycker mig se samma mönster spelas ut där som hos andra plattformar. Det vill säga att räntan börjar högt men bara sjunker och sjunker.

Pausar Savelend

Yes som rubriken lyder så har jag valt att pausa mitt automatiska sparande på Savelends plattform. Genomsnittsavkastningen sjunker mer och mer vilket jag har sett hos andra plattformar tidigare. Till exempel Lendify började på samma sätt.

Där var räntorna i början väldigt attraktiva för oss investerare men ju mer tiden gick desto sämre och sämre blev det. Jag ser exakt samma mönster utspela sig hos Savelend. Senaste beskedet var att genomsnittsavkastningen låg på runt 7,88%.

Under 8% tycker jag är kasst trots att plattformen har som mål att leverera 7 -9 % avkastning. Det som stör mig ännu mer är att man nu ändrat sitt sätt att redovisa avkastningen på. Något man enligt mig gör för att försöka piffa upp siffrorna. Det tycker jag bådar väldigt illa inför framtiden.

Ändrar uträkning

När en plattform börjar trixa med uträkningarna för att räntan ska se högre ut, då drar jag öronen till mig. Så därför har jag nu pausat min automatiska återinvestering där. Jag har också avslutat min månatliga investering på plattformen.

Man vill ju verkligen inte vara sist kvar med lån med låga räntor, då säljer jag hellre tidigare än andra och omplacerar kapitalet. Tanken jag har just nu är att vänta och se hur det går. Men sannolikt så kommer jag starta en investmentbolagsportfölj istället för P2P-sparandet. Något som lär leverera klart bättre avkastning på sikt.

Bilden under visar min genomsnittliga avkastning på plattformen sedan juli förra året. Detta är före 30% skatt ska betalas. Inget att hurra över för fem öre tyvärr.

Pausar Savelend

Fonderna Veckorapport V 20 2022

För fondportföljen så fortsätter det som tidigare. Fortsatt tapp i värde och en liten studs i slutet av veckan. Här är jag tålmodig så det gör mig inte så mycket även om blåa siffror hade varit roligare.

Nästa vecka så ska det tankas på igen och jag fortsätter fylla på i samma fonder som tidigare. Förr eller senare så kommer teknologi och teknik-aktier samt fonderna som investerar i dessa att få kärlek igen på börsen.

Jag tankar på tills det sker och hoppas att det ska bli väldigt bra på lång sikt.

Fonderna Veckorapport V 20 2022

GratisPortföljen tragglar vidare

Den här portföljen har gått lite i sidled på sistone sedan den nådde ny all time high. Portföljen presterar fortfarande klart bättre än index och jag förväntar mig att den ska fortsätta uppåt inom kort. Det vore väldigt roligt om svenska SBB fick lite fart under vingarna igen vilket skulle kunna lyfta portföljen vidare.

GratisPortföljen tragglar vidare

Exchange Income Corp har höjt sin utdelning lite smått och det är något jag verkligen älskar att se. Med lite ture så kommer övriga innehav att följa deras väg på den fronten. Så här ser läget ut för de enskilda innehaven i GratisPortföljen just nu:

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport V 20 2022 – Pausar Savelend”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.