Aurora Cannabis delar ut dotterbolag

Aurora Cannabis har släppt en intressant nyhet. Bolaget har bestämt sig för att lista och dela ut aktier och warranter i ett av sina dotterbolag till aktieägarna i Aurora Cannabis. Dotterbolaget som ska delas ut heter Australis Capital 

Det är givetvis en glädjande nyhet för aktieägarna men tyvärr så får non-residents i Kanada pengar istället för aktier och warranter. Det betyder att vi i Sverige kommer att få pengar på våra konton.

Bolaget Australis består av allt det som CanniMed ägde i USA. Det som CanniMed ägde i USA skrivs alltså över på ett separat bolag som sedan delas ut till aktieägarna i Aurora.

Det är ett smart sätt att komma runt byråkratin som försvårar ägande av cannabisrelaterade medel i USA av Kanadensiska företag.

Det är också en bra marknadsföringskampanj för aktieägarna lär uppskatta det efter all utspädning som skett. Med det sagt så är Aurora Cannabis fortfarande övervärderat i mina ögon men sådana här överraskningar väger åtminstone upp en del.

Hur många får man då? Jo för varje 20 aktier man äger i Aurora så får man om man äger aktierna i Kanada en aktie och en warrant i Australis. Warranten gör att man kan köpa en till aktie av Australis för 0.25 dollar inom 1 år från utdelningen.

Med det sagt så får vi i Sverige nöja oss med att få pengar in på aktiekontot istället. Aktierna som hade gått till oss säljs på en öppen marknad och pengarna skickas till oss. Vi vet ännu inte vilket pris som aktierna kommer att listas på så det går inte att säga hur mycket pengar vi kommer att få just nu.

Det står dock klart att Australis har ansökt om listning på CSE-börsen i Kanada (Canadian Securities Exchange).

Ett spännande och smart tilltag av Aurora Cannabis och en rolig nyhet för aktieägare i bolaget.

Källa / Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.