Kanada har legaliserat cannabis!

Byråkratin är färdig. Lagförslaget C-45 är godkänt. Det enda som fattas nu är ett så kallat royal assent som det heter. Det är när en ny lag godkänns av en monark. En ren och skär formalitet som är sista steget innan en officiell legalisering träder i kraft.

Vi är äntligen här! Inga fler omröstningar! Nu väntar bara ett hårt arbete som beräknas ta 8 till 12 veckor för att implementera den nya lagstiftningen.

Efter det så blir det dags att börja längta till kvartalsrapporter. Byråkratins kamp är över och det är dags för bolagen att faktiskt börja leverera.

Nu kommer man snart inte längre kunna leva på potential när man ser konkurrenter börja leverera goda resultat.

Än så länge så kommer tillgången inte att räcka till för att möta efterfrågan. Det beräknas inte att ske förrän 2019 eller 2020.

Tids nog så kommer det att bli väldigt viktigt för bolagen att kunna producera cannabis så billigt som möjligt. När prispressen tar fart så kommer låga produktionskostnader vara oerhört viktigt.

Men nu tar vi och njuter av stunden istället för en stund. Kanada har som första G7 nation någonsin legaliserat cannabis. Ett stort steg på vägen för den gröna revolutionen som sprider sig världen över.

Nixon inledde något som har förstört så oerhört många liv när han påbörjade The war on drugs. Det kriget förlorade man stenhårt och nu bör allting handla om att reparera skadorna. Sverige är tyvärr fortfarande långt efter där men det finns lite ljusglimtar även här.

Hur kommer marknaden att reagera på det här vid öppning? Vi såg fin uppgång idag på Canopy som gick upp över 4%. Blir det en sell on news-effekt imorgon? Det återstår att se. Jag skulle gissa att vi öppnar på plus men om vi stänger på plus eller minus vågar jag inte sia om.

Oavsett vad så är det här oerhört positivt och nu är det bara att vänta på att allting blir färdigt så att bolagen kan påbörja sin försäljning ordentligt. Det är inte alls omöjligt att vi ser en viss stagnation på marknaden fram tills allt är implementerat om det inte kommer några stora nyheter.

Jag satt och lyssnade på överläggningarna live via internet och blev mäkta förvånad över att en senator läste upp en dikt och avslutade med ”pass the dootchie to the left hand side”. En skarp kontrast till klimatet i Sverige.

För ungefär 5 minuter sedan så avgjordes det alltså på riktigt till 100%: Cannabis är lagligt i Kanada. Jag säger det igen, för det är så oerhört att äntligen få säga det! History in the making.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.