Aurora Cannabis Nyheter – Intervju och 2 PM

I det här inlägget går jag kort igenom 3 st Aurora Cannabis nyheter. Deras olja får nu säljas i Irland, produkter i Tyskland stoppas och VD:n har intervjuats.

Aurora Cannabis är det mest ägda cannabisbolaget bland svenska investerare. Bolaget har stora ambitioner och siktar högt genom att vilja etablera sig globalt.

Det senaste dygnet har det kommit tre intressanta pressmeddelanden som jag tänkte kika in. Det är tyvärr inte bara goda nyheter men inte heller bara dåliga. Let’s see!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Aurora Cannabis Nyheter

Produkterna stoppas i Tyskland

På grund av en granskning av Auroras produkter så har Tyskland bestämt sig för att temporärt stoppa bolagets produkter från försäljning.

Anledningen till granskningen är Aurora Cannabis metoder för att förlänga hållbarheten på sina produkter. Metoden skall undersökas och utvärderas av ansvariga i Tyskland.

Tills att det är klart så säljs inte produkterna längre på apoteken. Det är oklart hur lång tid det kommer att ta. Apoteken meddelar att man fått order om att sluta sälja produkterna.

Aurora Cannabis säger å andra sidan att man förväntar sig att försäljningen är igång igen tidigt i början på nästa år.

Trist att läsa för det betyder att patienter kommer att hamna i kläm samt att bolagets försäljning påverkas negativt.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Auroras olja godkänd i Irland

I skarp kontrast till läget i Tyskland så har man i Irland fått sin olja godkänd för försäljning. En glädjande nyhet eftersom att varje marknad är ännu en inkomstkälla och möjlighet att etablera sig.

Att bli ledande på ett lands marknad kan betyda stora intäkter för ett cannabisbolag och det är ofta gynnsamt att vara med så tidigt som möjligt.

Nu får aktieägarna i Aurora hoppas att Irlands befolkning gillar produkterna ordentligt!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Auroras VD intervjuad

Terry Booth som styr rodret i Aurora har blivit intervjuad av Bloomberg. Han talar bland annat om Aurora Cannabis aktiepris, utvecklingen i USA och vad det kan betyda för Kanadas cannabisbolag.

Han tycker också att framtiden ser lovande ut för bolaget. Bland annat så sade han:

”Remember, they used to value our companies based on the size of our vault and then based it on the size of our licence, and then they based on the funding capacity and they’re finally moving towards can these guys make money,”

Intervjun är helt klart läsvärd, tycker jag, och du hittar länken till den i källhänvisningarna nedanför.

Källor / Läs Mer

1 thoughts on “Aurora Cannabis Nyheter – Intervju och 2 PM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.