Aurora Cannabis avklarar första etappen av tyska produktionsprocessen

Under veckan så meddelade Aurora Cannabis att bolagets helägda dotterbolag Pedanios GmbH har klarat av den första etappen för att bli en godkänd och licensierad producent av medicinsk cannabis i Tyskland. Ett bra steg på vägen mot att ta sig in på marknaden i ett land med över 80 miljoner människor.

Tack vare det positiva resultatet i första steget så har det  Tyska federala institutet för läkemedel och medicinska produkter efterfrågat Pedanios medverkande i den andra och slutgiltiga delen av processen.

Det sista steget innefattar bland annat att lägga fram sitt bud och sina förslag på hur upplägget ska se ut och fungera på bästa möjliga sätt för att tillgodose patienterna som efterfrågar medicinsk cannabis i Tyskland.

Starkt stöd från Aurora

Pedanios är väl positionerat för att lägga ett högkvalitativt och mycket konkurrenskraftigt bud på kontrakten i Tyskland genom att utnyttja kompetensen, resurserna, genetiken, immateriella rättigheter och andra konkurrensfördelar från moderbolaget Aurora Cannabis och andra dotterbolag som ägs av just Aurora.

Aurora Cannabis som är en av världens största och mest framgångsrika licensierade tillverkare av medicinsk cannabis hjälper för närvarande över 16 000 patienter i Kanada med att tillgång till cannabis för medicinska ändamål.

Som landets största importör, exportör och distributör av medicinsk cannabis har Pedanios levererat produkter till mer än 1 000 tyska apotek och förlitar sig just nu endast på importerade medicinska cannabisprodukter från producenter i Kanada och Nederländerna.

Den framtida tyska produktionen är utformad för att komplettera landets pågående import av medicinsk cannabis genom att identifiera, licensiera och upprätta leveransavtal med utvalda inhemska producenter för att stödja landets växande medicinska marknad från 2019 till 2022.

Stor marknad

Som tidigare nämnt så är består den Tyska marknaden av över 80 miljoner människor. Givetvis så är långt ifrån alla tänkta kunder men det talar ändå om potentialen som finns i regionen.

Värt att notera är att Tyskland är det första länet i världen som täcker kostnaden för medicinsk cannabis, för någon terapeutisk ansökan som godkänts av en läkare, genom sitt nationella sjukförsäkringssystem.

Marknaden för medicinsk cannabis i Tyskland förväntas expandera snabbt. Dr. Franjo Grotenhermen, ledande cannabisläkare och verkställande direktör för International Association for Cannabinoid Medicines, förväntar sig att antalet patienter som använder medicinsk cannabis i Tyskland kommer att öka lavinartat från flera tusen idag till att närma sig en miljon under de kommande åren.

Aurora Cannabis Medicinsk Marijuana Cannabisaktier

Expansion världen över

Många av jättarna i Kanada siktar på att expandera internationellt och håller redan på med det på flera håll och kanter. Allting handlar alltså inte om legaliseringen för rekreationellt bruk i Kanada utan flera stora marknader kommer att öppnas upp världen över.

Tänk när/om USA legaliserar på federal nivå, då ser vi en marknad utan dess like.

Värt att notera är även att många sneglar mot Kalifornien som kämpar för att göra en form av Brexit, fast i det här fallet från USA. Om det sker och den marknaden öppnas upp tidigare än andra så kan det vara värt att vara positionerad inför det.

Så håll öron och ögon öppna, snappa upp så mycket information som du bara kan och läs på om varje enskilt case.


Källor:

https://www.newcannabisventures.com/
https://www.tagesschau.de/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.