Aurora Cannabis VD köper 270 000 aktier

Aurora Cannabis VD genomförde igår ett större insiderköp. Han köpte 270 000 aktier för 3.68 kanadensiska dollar(CAD) styck för totalt 993 600 CAD. 

Att en VD köper aktier i sitt eget bolag är inget ovanligt men den här summan fick säkert en hel del att reagera på nyheten.

Terry Booth som VD:n för Aurora heter visar åtminstone att han tror på bolaget.

Bolagets kurs har gått ungefär som övriga bolag på marknaden den senaste tiden, det vill säga nedåt.

Kursen som toppade runt 14 CAD för cirka ett år sedan har fallit hårt, ända ned till 3.36 CAD.

Det är alltså inte så konstigt att han passar på att fylla på med fler aktier. Men den här nyheten får mig att fundera på en sak.

Aurora Cannabis gör de flesta av sina förvärv med sina aktier, man spär då ut kursen när man skapar nya aktier vilket gör att de tappar i värde.

Kanske är det så, att det här köpet är början på en annan strategi? För jag har svårt att se logiken i Terrys köp om han tänker fortsätta förvärva genom utspädning.

Bolaget har redan över 1 miljard aktier ute på marknaden, man kanske anser att det är tillräckligt? Den aggressiva fasen med expansion och ständiga uppköp verkar ha lugnat ned sig en aning också.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Aurora Cannabis VD insiderköp

Om det är läge att ta rygg på hans köp just nu vet jag inte, men det var nästan 2 år sedan vi såg dessa nivåer.

Intressant är det iallafall och om jag själv ägde aktier i Aurora Cannabis så hade jag sett det som positivt att VD:n köper på sig.

Det skall även bli intressant att se om mina spekulationer kring en lite annorlunda strategi stämmer. Om bolaget fortsätter att skapa nya aktier och späda ut priset så blir jag förvånad att Terry Booth köpte på sig nu.

Men som sagt, det är endast spekulation från min sida.

Läs fler inlägg! Läs om CBD! Tack för att du läste!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.