FrilansFinans fortsätter växa

FrilansFinans fortsätter växa sig större och större. Deras satsning på att expandera utanför Sverige ser ut att gå bra, framförallt i Finland.

FrilansFinans är ett företag som hjälper frilansare och företagare att ta betalt och andra finansiella tjänster, man satsar nu på att växa globalt. I Finland så nådde man sitt mål för hela året redan i augusti vilket ju låter bra.

Företagets nettoomsättning inom Sveriges gränser ökade under de tre första kvartalen i år med 16.2% mer än under samma period förra året.

Omsättningen för deras B2B-verksamhet ökade med 41,9% till 81 miljoner kronor jämfört med samma period förra året. Omsättningen för egenanställningen ökade med 14.6% upp till 756 miljoner kronor.

Som aktieägare så är det givetvis roligt att se att FrilansFinans fortsätter växa. Jag hoppas bara att det märks på kursen också trots att aktien handlas på plattformen Pepins.

Stephen Schad är VD för Invoicery Int som äger FrilansFinans, han kommenterade kvartalsrapportens resultat bland annat såhär:

”Den uppdragsbaserade arbetsmarknaden är i fortsatt tillväxt och i just Q3 är egenanställningen i en utvecklingsfas som kommer leda till en mer mogen och etablerad form att organisera arbete. För företag med intermittent anställd personal ökar behovet att samla medarbetarresurser på en enda faktura, och samtidigt få en försäkran att alla regulatoriska krav efterlevs till fördel för såväl företaget som medarbetarna. Koncernens mål är att svara mot de behov som finns,”

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

FrilansFinans fortsätter växa

Men expansion kostar och att växa sig större är oftast inte gratis. Något som Stephen Schad uppmärksammar:

”Den kraftiga tillväxten tynger förvisso resultatet just nu, men visar samtidigt på att vi lyckas med vårt uppdrag att “ge människor makt över sitt eget arbete”

”Allt fler människor får möjlighet att använda sina talanger och utveckla sin potential genom oss, något som i sig själv är en stor vinst. När de internationella bolagen etablerat sig på sina marknader kommer även den monetära vinsten att komma eftersom kostnaderna då, i enlighet med delningsekonomins principer, avtar i relation till omsättningen.”

I pressmeddelandet som släpptes i tisdags så står det även

”Till följd av den internationella satsningen, och ökade marknadskostnader i Sverige, är resultatet på koncernnivå negativt jämfört med motsvarande period 2018.”

Jag ser det inte som särskilt oroande, jag är införstådd med att expansionen kommer att kosta pengar men det är kul att se att det verkar bära frukt.

Jag själv använder FrilansFinans när jag skickar fakturor vilket var anledningen till att jag köpte in mig i bolaget ifrån första början.

Källa / Läs Mer:

Tack för att du läste ”FrilansFinans fortsätter växa”!

1 thoughts on “FrilansFinans fortsätter växa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.