Cannabis i Boston och Ontario och info från DEA

I stort sett alla delstater i USA funderar på eller arbetar redan för en legalisering av cannabis. I vissa fall så fokuserar på man på medicinsk cannabis medan andra legaliserar rekreationellt bruk av cannabis. DEA har också gått ut med vad jag anser är positiva nyheter.

Boston får sin första dispensary

Det är över tre år sedan som Massachusetts legaliserade bruk cannabis för vuxna i delstaten. Men sedan dess så har det inte hänt mycket för invånarna i Boston, fram tills nu.

På måndag nästa vecka så väntas Bostons första cannabisapotek att slå upp dörrarna för allmänheten. Öppningen skulle vara en milstolpe i delstatens arbete för att legalisera cannabisbruk.

Det är delstatens Cannabis Control Commission som försöker påverka Pure Oasis att slå upp dörrarna nu på måndag. Det vore en milstolpe på många sätt, bland annat så är det delstatens första cannabisföretag som licensierats under ”Massachusetts’ economic empowerment program”.

Förhoppningsvis så går öppningen bra så att invånarna i Boston äntligen enkelt kan få tag på sin cannabis, som legaliserades för bra längesen.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Cannabisförsäljningen i Ontario

Nu när cannabis 2.0 är här, som fasen heter i ett steg av legaliseringen i Kanada. Cannabis 2.0 innebär att ätbara och drickbara produkter som innehåller cannabis får säljas.

The Ontario Cannabis Store sålde 2.0 produkter för ugefär 4.3 miljoner dollar förr månaden. Av dessa pengar så kom cirka 3.77 miljoner dollar från vapes och vape-produkter medan ät- och drickbara produkter stod för cirka 570 000 dollar under januari månad.

Cheri Mara som är COO hos Ontario Cannabis Store sade följande om det:

“Every new product we introduce, every price drop we make and every authorized retail store that opens strengthens the legal marketplace,”

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

DEA ser svarta marknaden minska

DEA som står för The Drug Enforcement Administration har i en nyligen släppt rapport påpekat att i delstater där marijuana legaliseras på olika sätt eller nivåer, så minskar den illegala marknaden.

Föga förvånande men ändå kul att ett så pass allvarligt organ inom regeringen som DEA går ut med detta. Att legala marknader tar marknadsandelar från de illegala är väldigt förståeligt. Istället för att behöva gå till en langare, eller kran, så kan man istället gå till en affär.

En affär med reglerade varor som testats för kvalité, låter lite säkrare än att behöva gå till en okänd langare för att införskaffa cannabis.

Bland annat så skrev DEA i rapporten att:

“Their framing clearly indicate that the days of prohibition are nearly over,”  “We are living through the death rattles of prohibition.”

Jag är väldigt villig att dela den åsikten. Det vi ser nu är förmodligen dödsrycken av ett förbud mot ”dödsknarket”, dödsknarket utan dödsoffer det vill säga.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Källor / Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.