Coronaviruset kan försena legalisering i New York

Coronaviruset kan försena legalisering i New York eftersom att delstaten måste fokusera på att hantera spridningen och människorna som insjuknat. Det har guvernören Andrew Cuomo påpekat under en presskonferens om hur delstaten hanterar viruset.

Det var när han tillfrågades om hur viruset kan komma att påverka delstatens budget, som han använder för att förespråka en legalisering, och därmed även den förhoppningsvis kommande legaliseringen. Han svarade bland annat:

“I hope that we can get that done on time, but this is a priority,” “There’s no doubt about that. And only I can do this.”

“This has been almost all-consuming for me,”

“Again the greatest obstacle that we face here is not understanding the situation or fear or underlying anxiety. The only way I know to combat that is to communicate with the people of the state and try to clear up any misinformation they have or any confusion they have.”

Han verkar stensäker på att det skall ske enligt plan men många är tveksamma till om det kommer att bli så. Senast i april så bör han ha nått en överenskommelse om det skall ske, annars så blir det andra gången som han inte lyckas med att få igenom lagförslaget.

Förra året så försökte han också få fram en legalisering men efter månader med argumentering fram och tillbaka så lades planerna på is på grund av meningsskiljaktigheter. I januari i år så meddelade han att i år så ska det bli annorlunda och i år så ska det legaliseras.

Men nu visar det sig att Coronaviruset kan försena legalisering i New York. Hur det går nu återstår att se men om planerna på en legalisering i New York skjuts upp igen så lär en del börja tappa tålamodet.

Tack för att du läste inlägget och ha en riktigt trevlig helg!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Källa / Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.