Cannabislegalisering i USA väldigt nära?

Det känns verkligen som om att en cannabislegalisering i USA är väldigt nära. Politikerna och invånarna kan inte längre blunda för det faktum att bland annat deras granne Kanada drar in massvis med skattepengar samtidigt som patienter för nyttigare medicin.

Dels så har president Donald Trump meddelat att han är benägen att stötta ett försök i kongressen att lätta på förbudet mot cannabis på federal nivå.

Samtidigt så har en annan presidentkandidat Jay Inslee, demokrat, att hon ska vara med i en panel om att legalisera cannabis.

Förändringens vindar blåser starkt i USA just nu och många, många personer sitter som på nålar i väntan på att få höra det man längtat så länge på. Men det lär tyvärr dröja än mer tid även om det mesta just nu pekar åt det hållet.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Trumps stöd i kongressen

Lagförslaget i kongressen är menad att lösa problemet med det faktum att i USA så har just nu över 24 delstater legaliserat någon form av cannabis. Det är ändå olagligt på federal nivå och det skapar enorma problem för alla inom sektorn.

Lagförslaget skulle garantera att delstaterna själva får bestämma hur de ska ställa sig till cannabisfrågan. Det i sin tur kanske gör att flera delstater legaliserar när hoten från den federala regeringen inte längre är lika stora. Vill det sig väl så skapar det en dominoeffekt som sedan pressar den federala regeringen till en cannabislegalisering i USA.

När journalister frågade om Trump tänker stötta förslaget så svarade han:

”we’re looking at it. But I probably will end up supporting that, yes.”

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Cannabislegalisering i USA för politisk överlevnad

Kalla my cynisk om du vill men jag tror att Trump, om han väljer att legalisera cannabis, gör det endast för att det vore ett populärt drag som skulle hjälpa honom att bli omvald. Även om många tecken just nu tyder på att en cannabislegalisering i USA är på gång så får vi vara tålmodiga.

Men det kan ju inte vara negativt för legaliseringsrörelsen att både presidenten och en presidentkandidat pratar om att lätta på lagarna för eller att helt legalisera cannabis på federal nivå.

Det är verkligen dags att en cannabislegalisering i USA blir verklighet. Hur länge har de annars tänkt att sitta och se på när Kanada skörda positiva effekter i mängder?

Läs på om CBD

På hemsidan CBD-Effekt kan du lära dig om vad CBD är, hur det fungerar och om dess hälsoeffekter.

2 thoughts on “Cannabislegalisering i USA väldigt nära?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.