GratisPortföljen var på gång men blir uppskjuten

Det nya projektet som jag kallar GratisPortföljen är igång, men redan temporärt stoppat! GratisPortföljen är en portfölj där jag inledningsvis tänkte investera i Avanza Zero och Avanza Global. Kapitalet kommer mestadels från cashback, därav namnet GratisPortföljen. Fonderna valde jag tack vare deras låga avgifter. Men sedan jag bestämt det och skrivit detta så har jag ändrat en del kring upplägget.

Sedan jag tog ut min första cashback för att testa hur det fungerade så fick jag 300 kr att investera. Du kan läsa om det i inlägget: Cashback utbetalning – Väldigt snabbt.

Pengarna satte jag in på Avanza och köpte genast fonderna jag valt att investera i för det tillgängliga kapitalet. Jag delade upp investeringen på 50% och 50%. En fondorder går ju inte lika snabbt att få igenom som ett aktieköp men nu så är GratisPortföljen är igång tack vare att köpen har gått igenom!

Det ska bli väldigt roligt att försöka få pengar som jag anser mig fått så gott som gratis att tjäna ihop ännu mera pengar. Tanken är att investera långsiktigt och att börja med fonderna tills dess att portföljen har fått växa ihop sig en aning.

Jag hoppas att det kan bli lika lärorikt för dig som det lär bli för mig om du följer projektets gång. Det här är precis vid starten, vem vet var vi är om ett par år eller ännu fler?

spacer

Portföljens innehav

Tanken är som sagt att börja med Avanza Zero och Avanza Global tack vare 0 eller ingen avgift samt att det blir en fin riskspridning genom två köp. När portföljen har vuxit till sig så är det inte alls omöjligt att det blir tal om att lägga till aktier.

Eftersom att ett av målen med portföljen är att visa hur lätt det är att investera så kommer det då förmodligen att handla om investmentbolag. Men vi får se om vi ens kommer så långt! GratisPortföljen är snart igång och framtiden får visa vad som komma skall.

Pengarna till portföljen kommer som sagt mestadels från cashback, läs mer om vad det är här: Vad är cashback? Vanliga Frågor och Svar. Tack för att du läste inlägget ”GratisPortföljen är igång!”! Gilla gärna sidan på Facebook!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Uppdatering

Planen var satt och köpen var gjorda, men så kom jag på en annan liten tanke som jag funderat över. Månadsutdelare, vore inte det extra kul med cashback-pengar? Jag ställde frågan till bloggens läsare och majoriteten tyckte att månadsutdelare borde få ta plats i portföljen. Och så ska det bli!

Istället för 50/50 Avanza Zero och Global så kommer jag nu sikta på att köra ungefär 40% månadsutdelare, 30% Avanza Zero och Avanza Global.

Eftersom att köpen hade gått igenom på ett nystartat ISK-konto så sålde jag direkt. Jag vill ju gärna ha utländska utdelningar på ett KF istället så jag får skapa nytt, flytta och köpa om. Ingen big deal men portföljen får därför vänta några dagar extra med att komma igång.

Varför jag hellre har utländska utdelningsaktier på KF kan du läsa i detta inlägg: ISK eller KF – Rätt kontotyp är viktigt

I mitten på nästa vecka så är de första köpen gjorda och de ska inte säljas på länge! Jag hoppas att ni har lite extra tålamod!

Bitcoin-nybörjare

För dig som är ny till kryptovaluta men som vill lära dig att köpa och skicka Bitcoin borde läsa det här inlägget: Sälja Bitcoin med Swish – Få pengarna direkt. I det inlägget hittar du en guide som är väldigt lätt att följa och som är helt perfekt för dig som är ny till det hela. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.