CannTrust, Tyskland och Thailand! Allt cannabisrelaterat

Försäljningen av medicinsk cannabis vars kostnader täcks av försäkringsbolag ökar och ökar i Tyskland. CannTrust har till och med redan skeppat olicensierad cannabis, det ser mörkt ut för bolaget. Leder Thailand vägen för den långsamma omställningen i Asien?

Vissa nyheter är roligare än andra att läsa. Just nu så har det varit mycket negativt i och med at Bruce Linton fick sparken från Canopy Growth Corp samt att CannTrust verkar ha agerat helt åt helskotta. Det är åtminstone kul att få rapportera om att Thailand leder vägen för cannabis i Sydostasien, något som få säkerligen hade väntat sig att få läsa.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Tysk försäljning av cannabis ökar

Under årets första kvartal så har den största cannabismarknaden utanför Nordamerika, nämligen Tyskland, sett en fortsatt ökning av cannabis vars kostnader täcks av försäkringsbolag. Tänk dig att du blir sjuk och dina mediciner kostar hiskeligt mycket, då träder deras försäkringsbolag in ungefär som vårat högkostnadsskydd.

Totalt så ersattes patienter för köp på över 24.5 miljoner euro. Det motsvarar en ökning med 7% om man jämför med samma kvartal året innan. Totalt så ökade siffrorna med 78% under hela 2018.

Den tyska marknaden väntas bli en av världens absolut största marknaden för medicinsk cannabis, så det är roligt att se att den redan växer stort. För företag som redan är etablerade inom marknaden, t.ex. Aurora genom sitt dotterbolag Pedanios så är det här säkerligen himmelska nyheter. Better yet? Den lär fortsätta växa ett bra tag framöver!

Skandalerna sänker CannTrust

www.ihallandeinvest.se spacer

Mer och mer information släpps och det verkar inte direkt gynna bolaget. Det har nu kommit ut att man inte bara har odlat på platser utan licens, utan man har även exporterat cannabis som odlats där. Det här är en oerhört tråkig utveckling som skadar hela industrins anseende.

En del av cannabisen har skickats till Danmark men där hann man stoppa cannabisen innan den nådde marknaden. Förmodligen skönt för Stenocare som samarbetar med CannTrust.

Health Canada har infört sanktioner som straff mot CannTrust på grund av att bolaget inte följt Health Canadas lagar och regler. Samtidigt så väntas bolaget behöva dra tillbaka cirka 12 500 kilo cannabis.

Det är förståeligt att kursen tar stryk och att det här kommer skada bolaget riktigt rejält. Trist!

Thailand leder vägen?

Landet har redan legaliserat medicinsk cannabis men man har inte arbetat så hårt med att faktiskt få igång systemet för detta. Anledningen till legaliseringsrörelsen i landet är bland annat det femte största politiska partiet som starkt propagerar för en full legalisering av cannabis.

Det skapar en skarp kontrast i ett land där straff för droger oftast förknippas med dödsstraff. Asiatiska länder följer sakta men säkert i västvärldens fotspår i just den här frågan och det vore kul att se fler länder i regionen ta tag i saken och legalisera cannabis.

Man säger sig inte bara vilja göra det för att skatteintäkterna skulle bli enorma utan även för att bönder med låg inkomst skulle kunna börja odla cannabis istället och tjäna mer pengar.

Cashback

I juni så fick jag ihop mer cashback än väntat, aldrig fel med en summa gratispengar! Läs hur jag gjorde här: Min Cashback Juni 2019 – Mer än väntat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.