Blandat om Canopy Growth Corp, Namaste och Charlottes Web

Inlägget innehåller annonslänkar för Avanza, NaturalHempLife och referrallänk till Cashbacker. [Läs Mer]

Canopy Growth Corp lämnade en rapport som inte gladde aktieägarna. Namaste Technologies har haft en läcka i bolaget som orsakat en pinsam situation. Charlottes Web är köpvärda enligt en skribent. Läs blandade nyheter om tre cannabisbolag.

Canopy Growth Corps förlust

Det är främst en sak som marknaden har fokuserat på i rapporten från Canopy Growth Corp(CGC) och det är förlusten. Att gå back 323 miljoner dollar på ett kvartal är ett stort varningstecken oavsett om man förklarar det med expansion eller ej.

Det blir svårt att försvara en värdering på 18 miljarder dollar när bolaget blöder pengar, även om man har framtidens potential inräknad. Problemet i sig är inte att bolaget går back, det är ju i tillväxtfas och expanderar aggressivt. Problemet med förlusten är att den var fyra gånger så stor som många hade väntat sig.

Nyligen så har även bland annat Cronos, CannTrust, James Wagner och Supreme Cannabis levererat rapporter som misslyckats med att nöja marknaden.

Bruce Linton, VD för Canopy Growth Corp, är dock inte så oroad utan han ser fram emot att ätbara produkter ska bli tillgängliga på marknaden. Det är förståeligt eftersom att ät och drickbara produkter samt oljor väntas ta upp en stor del av marknaden för cannabisprodukter. Han sade blad annat:

“[Edibles] is what we’ve been built for. It is the whole point of this exercise, to create things that are a bit more complicated and have a much more desirable consumption pattern,” Mr. Linton said in an interview. “I think once these new products and distribution for them exists, I think that multiplies the sector and we are going to have the biggest market share. It is the next big wave.”

“Our focus in the near term is to demonstrate that Canada performs as a stand-alone model that we can take around the world, and … we are confident that as we get into fiscal 2021 you will start to see that positive [earnings] performance for Canada as a stand-alone business.”

På börsen så föll Canopy Growth Corp 7.6 i fredagens handel. Bruce Linton har fortsatt starkt förtroende och jag kan inte se att Canopy skulle gå under. Den här rapporten var visserligen betydligt sämre än förväntat men det betyder inte på något sätt att man bör överge bolaget, tycker jag. Snarare så lär det uppstå köplägen för den långsiktiga.

www.ihallandeinvest.se spacer

Namaste Technologies läcker information

Det här måste bli nästintill så pinsamt det kan bli för ett företag tror jag. Man har nämligen ertappat en anställd på bolaget med att använda deras patientinformation för att sälja cannabis utanför företaget.

Patienterna som har registrerat sig hos Namaste Technologies har alltså fått sina e-mail stulna av en anställd. Det är ingenting som direkt höjer förtroendet för bolaget som skall hantera ens medicin eller cannabis för rekreationsbruk. Bolaget meddelade bland annat följande i ett pressmeddelande:

”Namaste Technologies Inc. has determined that an e-mail list of users registered with Namaste MD was uploaded by an employee to a third party e-mail solicitation provider for the purposes of soliciting unauthorized cannabis sales.”

Personen på ett cannabisbolag har alltså marknadsfört ett annat bolag till patienterna för att sälja cannabis, väldigt vågat, otroligt korkat och nu är personen som tur är ertappad.

Namaste har redan svagt förtroende och det här lär inte hjälpa. Just nu är det, såvitt jag vet, oklart kring vad som hänt med personen men man bör väl få ana att han eller hon bör få sparken rätt så omgående.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Charlottes Web billig men risky?

Analytikern Ben Mahaney tycker att investerare bör kika in CBD-giganten i USA Charlottes Web som nu även är listad på Torontobörsen(TSX).

Charlottes Web är nischade mot och arbetar i stort sett endast med CBD-produkter. Majoriteten av de andra cannabisbolagen ser CBD-produkter som något att diversifiera sin produktportfölj med.

Bolagets mål är att gå med 7 miljarder i vinst år 2023. Analytikerna hos firman Crowen estimerar att CBD-marknaden kommer upp att uppgå till 17 miljarder dollar år 2025.


Annons – NaturalHempLife har fri frakt på beställningar över 500 kr, man har bland annat 100% THC-fri CBD olja.


Om siffrorna stämmer inte återstår att se men vi vet att marknaden kommer att växa något enormt. I bolagets senaste rapport så rapporterade man en ökning av sin vinst med 0.2 miljoner dollar till 21.7 miljoner dollar för kvartalet. Marknaden hade velat se en betydligt större ökning.

Kursen har dalat med cirka 40% sedan i april då den låg över 25 dollar. Ben Mahaney menar att bolagets kommande vinster och resultat utan tvekan kan motivera deras marknadsvärde. Hans råd är att man bör läsa in sig i bolagets situation.

Tror du att Ben har rätt? Kan Charlottes Web blir en bra investering på lång sikt? Det finns mycket som tyder på det tycker jag personligen. Vad tycker du?

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Tjäna 250 kr

Igår så skrev jag om hur du kan provläsa bland annat Dagens Industri och Dagens Nyheter genom Cashbacker(referral-länk som ger dig 50 kr i välkomstbonus) och tjäna 200 kr på det. Läs mer i Det Här Inlägget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.