Canopy Growth Corp Q1 2018

Då var det rapportdags igen och den här gången så kommer rapporten från Canopy Growth Corp. CGC som har handlas under sin ticker WEED är det i särklass största bolaget på marknaden för medicinsk cannabis och är samtidigt väl positionerat inför den kommande legaliseringen.

Det går verkligen framåt för bolaget som konstant verkar öka sin försäljning och produktion. Anledningen till att man rapporterar för Q1 2018 redan nu är på grund av att man har ett brutet räkenskapsår.

Under kvartalets gång så har man jobbat hårt med att lansera Tweed Main Street Online Store som är en webbplattform för att handla cannabis. Det har haft en negativ påverkan på resultatet i april men framöver så kommer det säkerligen att gynna bolaget.

Det är också väldigt lovande att man hela tiden sänker produktionskostnaden per gram. Med det sagt så visar bolaget fortfarande nettoförlust vilket är tack vare sina offensiva satsningar för att växa.

Höjdpunkter Canopy Growth Corp Q1 2018

  • Inkomsten för första kvartalet landade på 15.9 miljoner dollar. En ökning med 127% jämfört med samma kvartal förr-förra året och en ökning med 8% jämfört med senaste kvartalet då man drog in 14.7 miljoner dollar.
  • Totalt så såldes det 1,830 kg cannabis, en ökning med 86% jämfört med första kvartalet 2017.
  • Man skördade runt 5,575 kg cannabis. En markant ökning jämfört med samma kvartal 2017 då man fick fram 1,882 kg. En ökning med ca 196%.
  • Produktionskostnaden per gram, innan frakt, har nu sjunkit till 1.28 dollar per gram vilket kan jämföras med 1.46 dollar per gram förra kvartalet.
  • Under perioden så har Partners AB Laboratories Inc., Canada’s Island Garden, JWC Ltd, och PUF Ventures Inc. ingått i CGC:s CraftGrow-program.
  • Nettoförlusten för perioden uppgick till 4.4 miljoner dollar, 0.03 dollar per aktie att jämföra med 3.9 miljoner dollar eller 0.04 dollar per aktie förra kvartalet.
  • Bolaget har ca 115.5 miljoner dollar i stridskassan.

Strax efter att kvartalet tog slut så har även det helägda dotterbolaget Spektrum Cannabis GmbH passerat första stadiet för att bli en licensierad producent av medicinsk cannabis i Tyskland.

Jag tycker att det ser riktigt bra ut för Canopy Growth Corp och vi vet att det finns mer att hämta. Fortsätter det i samma takt så lär vi snart se blåa siffror i resultatet.

Källa: http://www.newswire.ca/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.