Canopy Growth Corps dotterbolag fullt licensierat

Canopy Growth Corps dotterbolag fullt licensierat. Vert Mirabe har fått den sista välbehövliga licensen från Health Canada. Deras stora verksamhet i Mirabel, Quebec, är nu redo att köra fullt ut och det betyder att Canopy snart har en halv miljon kvadratmeter odling.

Det är inte alltid som dotterbolags licenser blir stora nyheter eftersom att de kan vara väldigt små. I det här fallet så handlar det ändå om 65 000 kvadratmeter som nu är redo att producera till max. Man saknade tillstånd för de sista 17 000 kvadratmeterna men nu är det alltså löst.

Totalt så bör Canopy Growth Corp nu alltså ha cirka 427 000 kvadratmeter, i Kanada att producera cannabis på. Nästan en halv miljon kvadratmeter hittills, det blir en hel del produkt det!

Vert Mirabel är delägt med Bertrand som tidigare var Kanadas största producent av rosa tomater. Se på den.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Canopy Rivers Chief Operating Officer vid namn Olivier Dufourmantelle är glad över utvecklingen:

“We are thrilled that the operational infrastructure at Vert Mirabel is now fully online with over 500,000 square feer already in production,”

Han menar även att bolaget är en stark tillgång i bolagets portfölj. Inte bara det utan han räknar även med att det kommer att spela en viktig roll i att etablera sig på marknaden i Quebec och i övriga Kanada..

Nästa steg blir att etablera sig på marknaden enligt Stéphane Bertrand:

”Obtaining this licence will allow us to pursue our production goals in order to expand our footprint to meet the needs of the Québec market.”

En rolig nyhet för ett starkt bolag som fortsätter att expandera och fokusera på tillväxt. Ska man försörja hela världen med cannabis så lär man behöva odla en hel del och det märks att Canopy siktar på att kunna odla mycket. Förstå så vill man etablera dig rejält på den inhemska marknaden sen så är siktet inställt på övriga världen.

Tack för att du läste ”Canopy Growth Corps dotterbolag fullt licensierat”!


Annons

Välj rätt kreditkort med hjälp av Kortio!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.