Canopy Growth Corp expanderar i två nya länder

Canopy Growth Corp har inte gett upp sina planer på att vara med överallt. Nu är det klart att man går in i två länder till. Det är spännande att se hur deras framfart fortsätter i stadig takt. Bruce Linton verkar ha siktat in sig på världsherravälde.

Canopy Growth Corps medicinska cannabis finns nu tillgänglig i Polska apotek. Samtidigt så har man via sitt dotterbolag Spectrum gett sig in i Storbritannien. Det är härligt att se att man fortsätter expandera och att man hela tiden hittar nya marknader att ge sig in i.

Canopy Growth Corp i Storbritannien

I Storbritannien så har man bildat Spectrum Biomedical UK, ett helt nytt företag som fokuserar på att förse patienter i landet med olika produkter inom medicinsk cannabis.

Behovet bedöms enligt företaget vara stort då det finns få produkter på marknaden i Storbritannien. Man ämnar att förse patienterna med ett brett utbud av produkter.

Bolaget bildades i samarbete med Beckly Canopy Therapetutics, ett forskningsbolag baserat i Oxford. Sedan lagstiftningen i landet som gick igenom 1 November så har medicinsk cannabis omklassificerats. Nu kan doktorer skriva ut läkemedlen till patienter som lider av flera olika symptom, till exempel kronisk smärta, illamående, yrsel, muskelspasmer samt till patienter som genomgår kemoterapi plus mer än så.

Bolaget kommer inte bara att sälja produkter utan även att utbilda doktorer, patienter och allmänheten om cannabis. Samtidigt så kommer man att bedriva forskning för att förbättra sina produkter.

Canopy Growth Corp i Polen

Spectrum Cannabis Polska har tagit emot den första leveransen, av förhoppningsvis väldigt många fler, med medicinsk cannabis. Efter att ha trasslat sig igenom en långdragen byråkratisk process så uppfyller man nu de stränga kraven som krävs för att kunna importera och sälja cannabis i Polen.

Det var i förra veckan som den första leveransen anlände och Dr. Pierre Debs, Managing Director för Canopy Growth Europe sade följande om beskedet:

“We continue to follow our overall plan of self-sufficiency in Europe to be able to best provide individuals with high-quality medical cannabis.”

Det estimeras att 300 000 patienter i dagsläget uppfyller kraven för att få tillgång till medicinsk cannabis. Målet är att förbättra deras livskvalité och att bota deras symptom. Bolaget hoppas på att kunna förbättra livet för miljontals patienter.

Det är verkligen på tiden att världen vaknar upp till hur pass många åkommor, sjukdomar eller problem som medicinsk cannabis faktiskt kan hjälpa mot. Det här är ett steg på vägen, land efter land, marknad efter marknad, det är en revolution på gång världen över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.