Dominoeffekt om New Jersey legaliserar?

Om New Jersey legaliserar cannabis i November så kan det skapa en intressant dominoeffekt. Ett lagförslag på gång kan förändra spelplanen ordentligt. Om delstaten legaliserar cannabis så kan nämligen fler andra delstater runtomkring göra samma sak.

Trots att New Jersey endast har 9 miljoner invånare så väntas deras cannabismarknad bli stor. Det vill säga om New Jersey legaliserar cannabis för rekreationsbruk.

Enligt en beräkning gjord av Marijuana Business Daily så kan man vänta sig att marknaden år 2024 genererar till cirka 850 till 950 miljoner dollar i försäljning.

Jag tycker att siffrorna är väldigt intressanta just eftersom att man har nästan lika många invånare som Sverige har. Dock så tycker jag att beräkningen verkar något hög med tanke på antalet invånare.

Scott Rudder hos CannaBusiness Association menar att en legalisering i New Jersey verkligen öppnar för till exempel New York. En legalisering där skulle i sin tur betyda oerhört mycket för marknaden i USA.

Förutom en försäljning på nästan 1 miljard dollar per år runt år 2024 så beräknas New Jerseys också vara en viktig bräda i spelet, för andra delstater.

Skulle man välja att legalisera och det går väl så kan det sätta en stor press på ledare i de omgivande delstaterna. Dominoeffekten som skulle kunna skapas utav det skulle i sin tur skapa en stor marknad.

Det vore väldigt glädjande, tror jag, för hur utvecklingen i USA ser ut inom den närmre tiden. Förhoppningsvis så skulle det även öka pressen på att legalisera cannabis på federal nivå.

spacer

Dominoeffekt om New Jersey legaliserar

Bridget Hill-Zayat är en advokat med fokus på cannabisfrågor hos Hoban Law Group instämmer om teorin med dominoeffekten:

“It’s going to motivate the surrounding states for sure,”

Om så nu skulle ske och New York, Pensyllvania, Connecticut och Rhode Island legaliserar som följd på att New Jersey gjort det, så öppnas en ny marknad.

En marknad med 37 miljoner invånare som grund. Det är inte illa det om man tänker att 9 miljoner invånare förväntas handla cannabis för runt 900 miljoner dollar per år.

Men hur kommer det sig att det blir en dominoeffekt om New Jersey legaliserar? Jo helt enkelt för att många patienter eller kunder istället skulle vända sig dit.

Det skulle nämligen betyda stora inkomstbortfall för närliggande delstater och i dessa tider så är det bland det sista man vill se. Just därför kan det alltså bli en häftig effekt där vi ser en legalisering leda till fler andra inom en kort period.

Det skulle verkligen öka pressen på den federala regeringen att ta tag i och lösa fråga en gång för alla.

Vi får vänta och se hur det går men cannabisinvesterare lär hålla ett öga eller två på New Jersey framöver. Närliggande delstater också för den delen.

Källa: mjbizdaily.com

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.