Du kan lära dig väldigt mycket från Investors Deck

Bolagen är väldigt duktiga på att sammanställa presentationer där man samlar viktig information på en och samma plats. Har du missat dessa presentationer så kan det vara en bra idé att läsa igenom de som finns för att hålla dig uppdaterad.

Vad är en investors deck?

Det är en presentation som företaget har sammanställt för att hålla sina investerare uppdaterade på hur det går för bolaget. Kort och gott så brukar det vara PowerPoint-presentationer som går igenom det nuvarande läget, förklarar tänket inför framtiden och vilka möjligheter som väntar.

Att läsa dessa är oerhört bra för att det är så väldigt mycket information samlad på ett och samma ställe.

Så om du finner dig med några minuter över i helgen, varför inte passa på att uppdatera dig kring bolagens situationer och tankar inför framtiden? Det brukar jag passa på att göra under helgerna.

Länkar

Länkar till några av bolagens senaste presentationer, jag hoppas att jag lyckades hitta den senaste för varje bolag som listats.

Det här är som sagt endast att per av alla bolagens presentationer. Du kan snabbt och enkelt hitta just den presentationen du söker efter genom att googla bolagets namn följt av antingen ”investors deck”, ”corporate presentation” eller ”investors presentation”.

Kom ihåg att dubbelkolla datumet på presentationen du läser så att du inte sitter och läser en gammal presentation. Datumet då presentationen skapades brukar nästan alltid stå angivet på första eller andra sidan.

Genom att läsa dessa presentationer när de släpps så håller man sig väldigt enkelt uppdaterad på hur det går för bolaget. Sen så ska man givetvis alltid få input från flera olika håll och kanter men det är en väldigt bra start.

Informationen finns där ute, det gäller bara att hitta den och att analysera den. Tänk vilken fördel du då får mot andra investerare som inte tar sig tid att göra det. Knowledge is king!


Investors deck och rapporter är alltid bra att läsa, i takt med att E-sporterna växer så har Goldman Saschs släppt en rapport om prissummorna där.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.