Ingen portfölj med cannabisaktier är komplett utan dessa 3 bolag

Först och främst så är det här givetvis endast min åsikt och ingen absolut sanning. Det här inlägget är heller ingen köprek utan snarare ett tips om tre stabila bolag som jag tror kommer att gå långt inom sektorn. En del av alla svenska cannabisinvesterare äger redan bolagen men förvånansvärt nog så är det många som inte gör det.

Ni som har följt bloggen vet säkerligen redan vilka bolag jag talar om eftersom att det här är något som jag har pratat om länge. Dock så tillkommer det jämt och ständigt nya investerare och det skadar aldrig att upprepa viktig information.

I mina ögon så är ingen portfölj med cannabisaktier komplett om den inte innehåller legendariska Canopy Growth Corp. Man är störst, bäst och vackrast. Ligger långt fram och är ledande inom sektorn på nästan alla punkter.

Samtidigt så beräknas man ta en stor procentuell del av marknaden för rekreationellt bruk i Kanada. Man har också en gedigen stridskassa tack vare investeringarna från Constellation Brands.

Man kan heller inte prata om enorm potential utan att nämna Aurora Cannabis som köpt på sig bolag som ett barn som köper lösviktsgodis för någon annans pengar. Man får passa sig lite för många förvärv och affärer sker med aktier vilket späder ut värdet.

Trots det så har man nu positionerat sig för att kunna bli den största utmanaren till Canopy Growth Corp och det inte bara i Kanada utan på många håll i världen. Tar man vara på potentialen så kommer det bli ett enormt bolag.

Sist och just nu minst av dessa tre är Aphria som jag tror starkt på. Tack vare sina låga produktionskostnader är man ett bra långsiktigt innehav för när tillgången möter efterfrågan kommer prispressen att påbörjas och då gäller det att kunna skära i marginalerna utan att gå bankrutt.

En portfölj med alla tre bolagen har mycket god potential för att göra fina vinster kortsiktigt och långsiktigt, tror jag.

Vilka av bolagen äger du eller inte och varför? Kommentera gärna och berätta!

Bolagen finns att köpa hos Avanza och NordNet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.