Investera i medicinsk marijuana – Investera i framtiden

Jag anser att man genom att investera i medicinsk marijuana investerar i en bättre framtid för samhället. Världen står inför stora förändringar, vi måste anpassa våra sätt att leva. Miljön får inte bli så pass förgiftad av oss att den blir skadlig för oss.

Trots dagen till ära så är det här inget aprilskämt.

Förgiftade floder, förorenat luft, djur som äter gifter och mycket mer är problem som vi redan måste börja hantera. Det är rätt så konstigt att följa klimatkonversationerna utan att någon verkar ta upp en lösning. Det är lätt att peka på problemen som finns och som kommer att uppstå.

Men varför är det så få som faktiskt diskuterar lösningar eller åtgärder? Om man är påläst om cannabis men framförallt om industrihampa så vet man att en enkel sak kan lösa många av problemen, eller iallafall hjälpa till att inte förvärra problem ytterligare.

Det finns ingen quick fix på problemen, men att subventionera industriell hampa samtidigt som man utbildar om nyttan med hampan skulle vara ett steg i rätt riktning.

Hampan kan bland annat ersätta plasten vi använder så mycket i dagsläget. Tänk dig vilken vinst för miljön det skulle vara! Det är svårt att ens tänka sig vilken positiv förändring det skulle bli om alla slutade använda plast och istället använde hampa.

När man väljer att investera i medicinsk marijuana så bidrar man till en normalisering. En normalisering som i sin tur spär ut över bland annat industriell hampa. Därför så tycker jag att man investerar för framtiden när man väljer att investera i medicinsk marijuana.

Går det att få klimat-Greta att ta upp detta ämne mån tro?

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Stigmatiseringen är ett problem

I Sverige har man länge knappt ens vågat prata om det faktum att hampan går att använda till så mycket. Så fort man nämner det så får man svar som ”Jaha du är en knarkliberal”. Det blir inte mycket till diskussion med människor som är på den nivån.

Istället för att inse att hampan kan vara till nytta så är man fast i det gamla tänket att ”knark är knark”. Men hampa är inte ens något som går att berusa sig med eftersom att det inte innehåller det psykoaktiva ämnet THC.

Hampa går att använda till nästan hur mycket som helst. Man kan bland annat göra öl, solskyddskräm, mjölk, skor, rep, kläder, två, hampabetong, plastliknande produkter, proteinpulver, kaffe, burgare, nyttiga drycker, smör, mjöl, ryggsäckar, bälten, armband, shampoo, ansiktskrämer, ljus, leksaker till husdjur, halsband, bilar, pennor, lakan, handdukar, papper och mycket, mycket mer. (Källa: Lista med 73 produkter som kan skapas av hampa)

Så hampan kan bland annat ersätta papper och plast? Ja. Tänk vilken vinst det vore för miljön om vi slapp hugga ner mer av regnskogen eller andra gamla skogar för att göra papper. Istället så kan man ha en hampaodling som man skördar om och om igen.

Plastprodukter skulle kunna bli en sak som man bara hade ”förr i tiden”. Är det inte på riktigt dags att vi börjar prata om hampan i Sverige? Visst det finns idag eldsjälar och pålästa människor som redan ser nyttan och arbetar med att sprida och lära ut om den.

Men på högre politisk nivå är det knäpptyst. Vad krävs för att våra politiker ska få upp ögonen för hampans nytta? Jag tycker att det är dags att hampan får en egen klimat-Greta, kanske hampa-Jonte eller hampa-Sara? You choose, men kan vi snälla börja prata om hampa på allvar?


Annons

medicinsk cannabis i Sydkorea

1 thoughts on “Investera i medicinsk marijuana – Investera i framtiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.